Hopp til innhold
125 år

Sigrid T'Hooft

Regissør

Sigrid T'Hooft er en belgisk regissør med bakgrunn fra musikkvitenskap, dans og koreografi. 

Hun har blitt omtalt som en pioner når det gjelder å forstå det historiske teaterspråket. Dette ble oppdaget av flere da hun satt opp Händels Radamisto ved Baden State Theatre Karlsruhe i 2009.  

Blant hennes regiarbeid kan man ikke bare finne gjenoppdagelser av for lengst glemte verk fra 1600- og 1700-tallet, men også etablert barokk og klassisk musikkteater. De siste årene har regiinteressen utvidet seg til romantiske verk og tekstteater. T'Hoofts regi og koreografiarbeid strekker seg fra Goethe Theatre Bad Lauchstädt, Theatre für Niedersachsen (Tyskland), Drottningholm Theatre (Sverige), Opera Theatre Perm (Russland) til Trøndelag Teater. 

Teatro Olimpico Vicenza (Italia), operahuset i Genève (Sveits), Budapest Hall of Arts (Ungarn), Händelfestivalen i Halle (Tyskland) og Innsbrucker Festwochen der Alten Musik (Østerrike) er blant de siste stedene hun har arbeidet.  

Gang på gang har hun lykkes med å puste nytt liv i det gamle språket, og inspirert teamet sitt til å inngå et intimt og personlig forhold til fortiden. Under hennes ledelse synes ensemble overraskende nok at korsettets begrensninger frigjør og gir det gamle repertoaret liv med en enestående frihet og friskhet. 

T'Hooft har også vært en anerkjent forsker og konferansier på internasjonale konferanser, og har blitt ønsket velkommen som en inspirerende gjestelærer for historisk dans og periodeskuespill ved en rekke europeiske institusjoner. 

Det er første gang hun gjester Nationaltheatret.  

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...