Hopp til innhold
125 år

Mikael Torfason

Mikael Torfason er en islandsk dramatiker og forfatter, bosatt i Berlin.

Han har skrevet syv romaner, alle publisert på Island, noen har reist til Europa og blitt oversatt til tysk, dansk, finsk, svensk og litauisk.

Han skrev og regisserte spillefilmen Made in Iceland (Gemsar). Filmen ble veldig godt mottatt på Island, ble vist på filmfestivalen, og ble nominert som Best Picture i Göteborg i 2002.

Lost in Paradise (Týnd i Paradís) er Torfasons sjette bok og er allerede ute i Tyskland. Det ble utgitt i 2015, og var en bestselger på Island. Hans fjerde roman, Samuel, ble nominert til The Icelandic Literature Prize, og hans tredje roman, The Worlds Stupidiest Dad, ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris i Skandinavia, samt DV Literature Prize.

I dag er Torfason hovedfokus på teater og han skrev Vildanden + En folkefiende – Enemy of the Duck med Thorleifur Orn Arnarsson for Nationalteatret.  Dramaet Die Edda har blitt godt mottatt i Tyskland siden det hadde premiere i Hannover i 2018. Torfasons skuespill har blitt oversatt og spilt i USA og Europa. I 2013 hadde en ny film, basert på Torfasons første bok, premiere på Island.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...