Hopp til innhold
125 år

Yngve Sundvor

Regissør

Yngve Sundvor er utdannet ved det russiske akademiet for scenekunst, GITIS, i Moskva. Han har siden laget et 50- talls produksjoner i inn- og utland.

Oppsetninger i utvalg: Plastilina, Hamsuns gate, Et dukkehjem, Cirkus, Trær som faller og Linda Vista (Nationaltheatret), Kong Lear og Et dukkehjem (Den Nationale Scene), 10 bud (Teater Ibsen), Bøddelen og Ingen skriv til obersten (Det Norske Teatret).

Yngve Sundvor har flere ganger bearbeidet og iscenesatt Knut Hamsuns tekster og blant annet laget sceneversjoner av Pan, Sult og Markens grøde.

Han har iscenesatt samtlige av de ni forestillingene Statsteatret så langt har produsert om Norges historie fra 1066 til 2066, og skal også regissere  den siste. Sundvor er kunstnerisk leder og regissør for Statsteatret.

Priser: Heddapris for Skjønnhetsdronninga (Trøndelag Teater, 1998). Hans oppsetning av Sult ved Nationaltheatret fikk teaterkritikernes hederspris i 1999 og vant Heddaprisen for beste regi samme år.

 

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...