Hopp til innhold
125 år

Øystein Stene

Regissør

Øystein Stene er forfatter, dramatiker og regissør. Han har hovedfag i litteraturvitenskap fra Universitet i Bergen (2000).

Han har skrevet og regissert for film og teater, samt publisert fire romaner. Temaene kretser rundt spørsmål som skyld og skam, liv og død, tro og overtro, gjerne både i en eksistensiell og sosial betydning. Forestillingen Du er Knut (Black Box Teater) fikk Torshovteatrets venners pris for årets forestilling  i 2011. Forestillingen er utviklet av Stene sammen med teatergruppen Asklepios hane. Forestillingen kretset rundt rettssaken mot Knut Rød, politimannen som hadde ansvaret for deportasjonen av jøder under krigen, og som i krigsoppgjøret ble frikjent.

Senere arbeider beveger seg mot fantasy og science fiction, som romanen Zombie Nation på Gyldendal i 2014, der hovedkarakteren og jeg-fortelleren er en zombie. Stenes tekster er oversatt til fransk, polsk, tsjekkisk, tysk, italiensk, spansk, bulgarsk og svensk.

Øystein Stene er dosent på Statens teaterhøgskole, der han blant annet forsker på nye samarbeidsformer mellom dramatikere og skuespillere.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...