Tom Remlov

Tom Remlov er regissør, dramaturg og teatersjef.

Remlov har studert litteratur i Oslo og teaterstudier i London. Fra 1971 til 1973 arbeidet han blant annet som frilansinstruktør og skuespiller ved teatergrupper i London før han reiste tilbake til Norge 1978.

Her ble han ansatt som dramaturg ved Rogaland Teater. I 1982 flyttet han over til Den Nationale Scene hvor han ble teatersjef i 1986. Der begynte han et langsiktig arbeid for utvikling av norske manusforfattere. Dette arbeidet varte i de 10 årene han var ansatt som teatersjef, og har i ettertid fått navnet Bergensprosjektet. Cecilie Løveid og Jon Fosse er muligens de mest betydningsfulle og egenartede dramatikerne som i en tidlig fase av sin karriere var knyttet til Den Nationale Scene.

Han har vært administrerende direktør og produsent for Norsk Film A/S. Også her fortsatte han med å videreutvikle manuskriptforfattere. Etter 2001 var Tom Remlov partner i film- og fjernsynsproduksjonsselskapet Dinamo Story A/S og leder for produsentlinjen på Den norske filmskolen til han begynte som administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett i 2008. Fra 2015 har han vært teatersjef ved Riksteatret.