Hopp til innhold
125 år
Tom Remlov

Tom Remlov

Tom Remlov er regissør, dramaturg og teatersjef.

Remlov har studert litteratur i Oslo og teaterstudier i London. Fra 1971 til 1973 arbeidet han blant annet som frilansinstruktør og skuespiller ved teatergrupper i London før han reiste tilbake til Norge 1978.

Her ble han ansatt som dramaturg ved Rogaland Teater. I 1982 flyttet han over til Den Nationale Scene hvor han ble teatersjef i 1986. Der begynte han et langsiktig arbeid for utvikling av norske manusforfattere. Dette arbeidet varte i de 10 årene han var ansatt som teatersjef, og har i ettertid fått navnet Bergensprosjektet. Cecilie Løveid og Jon Fosse er muligens de mest betydningsfulle og egenartede dramatikerne som i en tidlig fase av sin karriere var knyttet til Den Nationale Scene.

Han har vært administrerende direktør og produsent for Norsk Film A/S. Også her fortsatte han med å videreutvikle manuskriptforfattere. Etter 2001 var Tom Remlov partner i film- og fjernsynsproduksjonsselskapet Dinamo Story A/S og leder for produsentlinjen på Den norske filmskolen til han begynte som administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett i 2008. Fra 2015 har han vært teatersjef ved Riksteatret.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...