Hopp til innhold
125 år

Cecilie Mosli

Regissør

Cecilie Askeland Mosli er utdannet skuespiller ved Statens teaterhøgskole 1993–96.

Hun spilte en rekke roller ved Rogaland Teater, Det Norske Teatret, Den Nationale Scene og Hålogaland Teater før hun debuterte på Nationaltheatret som Sonja i Reisen til Julestjernen (2000).

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Dronningen i Tre musketerer, Dottera i Dødsvariasjonar, Irina i Tre søstre. Hun har spilt i en rekke filmer og TV-serier, blant annet Naboer (2004), ORPS (2009) og Kompani Orheim (2012). Sistnevnte fikk hun både Amanda og Kanonprisen for, for sin rolletolkning av Sara. Mosli var fast skuespiller i Hallo i Uken fra 1998–2009.

De siste årene har hun også hatt en rekke regioppgaver. Oppsetninger i utvalg: Før det ringer (Brageteatret, Heddapris 2010), Ronja Røverdatter (Radioteatret, pris for beste europeiske barneteater 2010), MEET ME og Vaffelhjarte ved Den Nationale Scene og Ronja Røverdatter og Helikopter ved Nationaltheatret.

Hun har skrevet TV-serien Hjerterått for NRK Super 2013 (sammen med Grethe Bøe), og hadde regi på NRK Dramas thriller MAMMON (2014). Den ble solgt til 19 land, og vant pris for beste serie og beste regissør i Seoul International TV Award. Hun har regissert to episoder av den amerikanske dramaserien Grey’s Anatomy.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...