Hopp til innhold
125 år
Magnus Loddgard

Magnus Loddgard

Musikalsk ansvarlig

Magnus Loddgard er utdannet orkesterdirigent og klassisk pianist, og arbeider også som arrangør og komponist innenfor mange sjangre.

Rett etter studier ved Norges Musikkhøgskole og Universität der Künste i Berlin begynte han som repetitør på Den Norske Opera & Ballett. Få år senere fikk han sin debut som operadirigent i La Boheme med Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør, og etterhvert har han dirigert en lang rekke operaproduksjoner, blant annet ved den Norske Opera & Ballett og ved Komische Oper i Berlin, hvor han var ansatt som Studieleder fra 2017 til 2020. 

Han har dirigert de fleste symfoniorkestrene i Norge, og har også blitt en etterspurt dirigent i Vietnam, hvor han regelmessig er gjest i Ho Chi Minh City Ballet Symphony Orchestra and Opera. Både som dirigent og pianist har Loddgard gjort mye ny musikk, og han har mange urfremføringer bak seg. Han var med å stifte samtidsmusikkgruppen ensemble neoN i Oslo, og mottok spelemannsprisen for de to første platene de utga. Han er også regelmessig gjest som dirigent for det anerkjente Ensemble Mosaik i Berlin, hvor han er bosatt.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...