Hopp til innhold
125 år
Siv Øyunn Kjenstad

Siv Øyunn Kjenstad

Komponist og musiker

Siv Øyunn Kjenstad, som også går under artistnavnet Øyunn, er profesjonell trommeslager, artist, sanger og komponist. 

Hun har sin utdannelse fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim med trommer som hovedinstrument. Høsten 2017 skrev hun et bestillingsverk for Oslo World, som hun fremførte solo på trommer, synth, vokal og elektronikk. Hun var komponist og performativ musiker i forestillingen Emolator på Kunsthøgskolen i Oslo.

I tillegg til arbeid med egen musikk, har hun også samarbeidet med en rekke musikere, artister, band og kunstnere i Norge og internasjonalt. Som trommeslager er hun fast med i Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz, som de siste par årene har turnert Europa og Asia, Trondheim Jazzorkester & Christian Wallumrød, Frode Haltlis Avant Folk, Christian Balvig 6-tet.

Øyunn Kjenstad spiller og har spilt med band som Time is A Blind Guide, BAYA, Maja S. K. Ratkje, Ósk, Oslo Strings, Jon Balkes Batagraf, Band of Gold, Elin Rosseland Kvintett, Kit Downes, Daniel Kvammen og Tord Gustavsen. Trommespillet hennes kan høres på en rekke plater gitt ut på blant andre ECM, Jazzland, AMP Music & Records og Hubro.

Hun har spilt konsertteater med Terje Strømdahl og Kristin Kajander, i tillegg til å opptre i Lina Lapelytés Candy Shop og gjøre soloperformance på Borealisfestivalen i 2016.

Øyunn Kjenstad skrev musikken til og ble portrettert i en kampanje i anledning 150-årsjubileet til Peer Gynt i 2017, laget i samarbeid med Peer Gynt AS, Innovasjon Norge, Fantefilm og Visit Norway. Hun mottok samme år arbeidsstipend fra Kulturrådet for sitt arbeid med Øyunn. Dette året jobber hun med sin debutplate.

Begjær under almene er hennes debut på Nationaltheatret, der hun skriver musikken, spiller trommer/vokal/synth og er en del av ensemblet.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...