Hopp til innhold
125 år

Stein Johan (Steinjo) Grieg Halvorsen

Komponist

Stein Johan (Steinjo) Grieg Halvorsen har en bachelor i musikk fra The Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA). Han fikk som ung komposisjonsundervisning hos Maj Sønstevold.

Han har etter utdannelsen jobbet som komponist, regissør, programleder og skuespiller.  

Musikk til TV-drama, i utvalg: Pørni (Viaplay), Familien Lykke (NRK), Lik meg (NRK), Grenseland (TV2/Netflix), Unge lovende (NRK), Maniac (TV2), Match (NRK), Påpp & Råkk (NRK) og NAV (TVNorge).

Musikk til spillefilm, i utvalg: Snekker Andersen og Julenissen, Den vesle bygda som glømte at det var jul, Natt til 17 (Nominert til Amanda for beste filmmusikk 2014), Mormor og de åtte ungene (Nominert til Kanonprisen for beste filmmusikk), Kong Curling (Nominert til Kanonprisen for beste filmmusikk), Kurt blir grusom og Lille Frk Norge.

Musikk til dokumentar, i utvalg: Munch in hell (NRK), Idas dagbok (NRK), Club 7 (NRK), Komme ditt rike (NRK) og Skrik og Madonna (NRK).

Musikk for scene: Antonsen og Tufte: Tolv gode råd (Chat Noir), Enron (Det Norske Teatret) og Team Eckbo (Chateau Neuf).

Slå på ring, et musikalsk humorkonsept for NRK, her stod Steinjo og Erlend Klarholm Nilsen for hele produksjonen, fra idé til manus og musikk. I løpet av tre sesonger på NRK ble programmet nominert til Gullruten og to ganger til Rose d’Or (Gullrosen i Montreux).

Han har også komponert musikk til en rekke kortfilmer, reklamefilmer og vignetter og var i 2016 vinner av Gullruten for beste originalmusikk.

For den spesielt interesserte kan det nevnes at Steinjo har etternavnene sine fra bestefaren Johan Halvorsen og Edvard Grieg.

 

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...