Hopp til innhold
125 år

Kari Holtan

Regissør

Kari Holtan er regissør og konseptutvikler i teaterkompaniet De Utvalgte.

Hun er utdannet skuespiller ved Nordisk Teaterskole i Århus 1990–1993, og stiftet sammen med fem andre elever fra skolen teaterkompaniet De Utvalgte. Her arbeidet hun som skuespiller frem til 2005, da overtok hun som fast regissør i kompaniet.

Blant De Utvalgtes forestillinger i hennes regi kan nevnes:
Fem forestillinger om døden, Skipet, en serie med seks stedspesifikke produksjoner produsert og vist i Norge, Danmark, Grønland og Nederland. Begynnelser av De Utvalgte, Carl Frode Tiller og Motorpsycho på Trøndelag Teater/Nationaltheatret. Visjonæren/ Martyrium 1:77 av og med De Utvalgte og Ari Behn. De utvalgte, Kunsten å bli tam, Drømmen, Jimmy Young – et dokudrama, Skuggar av Jon Fosse Bang-Bang club, vist i samarbeid med Riksutstillinger. Flere av forestillingene har turnert i til sammen 15 land over fire kontinenter.

Priser og nominasjoner:
I 2019 mottok De Utvalgte to Heddapriser i kategoriene særlig kunstnerisk innsats og beste audiovisuelle design for Skipet vol 5.
Heddaprisen 2013 for forestillingen De utvalgte i kategorien særlig kunstnerisk innsats, forestillingen ble også nominert til Heddaprisen 2013 for årets forestilling. For Kunsten å bli tam mottok De Utvalgte Kritikerprisen 2011, og Heddaprisen 2012 for beste visuelle design. I 2010 Torshovteatrets venners pris for forestillingen Drømmen. Nominert til Heddaprisen 2009 i kategorien beste regi med Skuggar.

 

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...