Hopp til innhold
125 år

Jos Groenier

Regissør

Jos Groenier er en nederlandsk regissør med utdannelse innen scenekunst og musikk.

Han har satt opp teater, opera og musikkteater, med hovedvekt på barokkmusikk, ved siden av å jobbe for de største teaterkompaniene i Nederland. Han har også vært ansvarlig for verdens største festival for musikk fra barokken.

Han har arbeidet mye i utlandet, i Belgia, Danmark, Kina, Tyskland, Italia, Tyrkia, Polen, Ukraina, Indonesia og Storbritannia. I Norge har han regissert Det gode menneske fra Sezuan, et samarbeid mellom flere teatre. Det var en utendørs teaterforestilling med is og snø som scenografi i Kautokeino. Han har også satt opp Othello og Tolvskillingsoperaen ved Hålogaland Teater, Fruen fra havet ved Teateret Vårt i Molde og Alice, Alice som sommerteater i Frognerparken. Ved Nationaltheatret har han tidligere satt opp Alpeglød og Hedda Gabler.

Han produserte flere operaer med barokkmusikk for den Nederlandske dronningen da landet hadde statsbesøk av den danske dronningen og Italias president.

Groenier har mottat flere priser for sitt arbeid, blant annet ble forestillingen Det gode menneske fra Sezuan kåret til årets teaterproduksjon i Norge i 1991.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...