Hopp til innhold
125 år

Gisli Örn GarÐarsson

Regissør/Skuespiller

Gísli Örn Garðarsson er islandsk, men har vokst opp i Norge. Han er utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Reykjavik.

Han har laget teaterforestillinger som har vært spilt ved flere store teatre i verden. Han var med på å starte Vesturport Teater på Island, som vant Europaprisen; «new realities» i St. Petersburg i 2011.

Som skuespiller har han blant annet spilt ved flere teatre i London og USA. Som regissør har han gjort stor suksess med flere forestillinger og mottatt flere prestisjetunge priser, som Broadways World Awards for best regi og produksjon for Robin Hood’s Hjerte.

Forestillingen Forvandlingen, som har vært satt opp tre ganger ved Nationaltheatret, var nominert til Evening Standard Awards i England og vant den prestisjetunge prisen The Elliot Norton Awards for beste scenografi og gjestespill i Boston. Gardarsson jobber i dag som assisterende direktør ved Young Vic-teatret og Shakespeare’s Globe i London. Som medforfatter og regissør var Gísli med på å skape den nye Islandske musikalen Elly, som til nå alt har spilt over 130 forestillinger for fulle hus.

 

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...