Hopp til innhold
125 år

Stéphane Braunschweig

Regissør

Stéphane Braunschweig er en fransk opera- og teaterregissør.

Han er utdannet ved teaterskolen tilknyttet Théâtre National de Chaillot, og i 1988 etablerte han sitt eget kompani, Théâtre-Machine. Han har siden iscenesatt et stort antall forestillinger, både teater- og operaproduksjoner og har mottatt en rekke priser.

Av Ibsen har han regissert Peer Gynt (1996), Gengangere, som var gjestespill ved Nationaltheatret i Oslo under Ibsenfestivalen i 2004, Brand (2005), Rosmersholm og Et dukkehjem (begge 2009) og Vildanden, som var gjestespill ved Nationaltheatret under Ibsenfestivalen i 2014. Han har også jobbet mye med den norske samtidsdramatikeren Arne Lygres dramatikk.

Braunschweig har tidligere vært sjef for CDN Orléans Loiret Centre, Théâtre National de Strasbourg og for Théâtre de la Colline i Paris. Han har siden 2016 vært teatersjef ved Odéon – Théâtre de l'Europe i Paris. Byggmester Solness er hans første produksjon på norsk, med norske skuespillere.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...