Hopp til innhold
125 år

Morten Borgersen

Regissør

Moten Borgersen er utdannet skuespiller ved Statens teaterhøgskole.

Han har arbeidet som skuespiller i TV- og film og ved de fleste av landets teatre fra 1969. Han var teatersjef ved Teatret Vårt i Molde, Teater Ibsen i Skien og Den Nationale Scene i Bergen i perioden 1991 – 2008.

Siden 1986 har han jobbet som instruktør, og han har hatt regi på rundt 50 teateroppsetninger ved Teatret Vårt, Teater Ibsen, Den Nationale Scene, Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Oslo Nye Teater, Haugesund Teater, Riksteatret, Nordland teater, og Kilden teater og konserthus. Forestillinger i utvalg: Ibsens Fruen fra havet og John Gabriel Borkman, Jon Fosses Jenta i sofaen, Georg Taboris Mein Kampf, Thomas Bernhard Himlers fødselsdag, Shakespeares Helligtrekongersaften, Ingmar Bergmans Høstsonaten og dramatisering og regi av Agnar Mykles Lasso rundt fru Luna og Sangen om den røde rubin og Johan Borgens Lillelord.

Han har tidligere satt opp Bergljot Hobæk Haffs Skammen ved Nationaltheatret.

Borgersen har ved to anledninger hatt regi ved Maksim Gorkij Theatre- Vladivostok i Russland: Anna Karenina av Tolstoj og Et dukkehjem av Ibsen (2018).

Hans første roman Jeg har arvet en mørk skog kom i 2012. I 2014 utga han romanen Forestillinger, og i 2015 faktaboken Våre stemmer.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...