Hopp til innhold
125 år

John-Kristian Alsaker

Scenograf

John-Kristian Alsaker har en lang og innholdsrik karriere bak seg, både nasjonalt og internasjonalt, innen teater, opera, film og fjernsyn.

Han hadde scenografien til åpnings- og avslutningsseremoniene under OL på Lillehammer, og arbeider i dag på de fleste norske scener. Han er blitt hedret med flere priser, som den amerikanske Emmy-prisen for filmatiseringen av Phantom of the Opera.

Blant hans siste oppgaver på Nationaltheatret er: Hjemkomsten, … til døden skiller oss ad, En tjener for to herrer, Festen, Figaros bryllup, Nattergalen, Demokrati, Tilbaketoget fra Moskva, Fanny og Alexander, Reisen til julestjernen, Ti liv! - Komilab nr. 3, Kunst, Diktator mot dikter og Freuds siste møte, alle i regi av Kjetil Bang-Hansen, og Stein Winges Vente på Godot og Beckett.

Alsaker fikk i 2011 Heddaprisen for sin medvirkning til det visuelle designet i forestillingen Ti liv! – Komilab nr. 3 på Torshovteateret.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...