Main menu and utilities

Main menu

Min Side
Handlekurv

Trumps mentor er på Nationaltheatret i vår

Møt Terje Strømdahl i rollen som Donald Trumps tidligere advokat og mentor – homofob, homoseksuell og HIV-smittet. Eller Else Kåss Furuseth, som får deg til å le av det vondeste i livet. Våren på Nationaltheatret spenner vidt.

Vårens mektigste teateropplevelse er utvilsomt Engler i Amerika, kjent fra internasjonale teaterscener og den prisbelønte HBO-serien med samme navn. Det skeive amerikanske eposet av dramatikeren Tony Kushner skildrer mennesker i 1980-tallets aids-herjede New York. En av dem er den republikanske advokaten Roy Cohn, spilt av Terje Strømdahl. Han ser på seg selv som uovervinnelig, men ender opp som fange mellom liv og død.

I Engler i Amerika spinner den amerikanske drømmen som en jojo på kokain. Også i et annet amerikansk mesterverk på Nationaltheatret denne våren, blir drømmen om penger og status ødeleggende. Arthur Millers klassiker En handelsreisendes død settes i scene av regidebutanten Trond Espen Seim – og med Atle Antonsen og Laila Goody i hovedrollene.

Sorg og komedie

Forestillingen Tarjei blir et nært møte med en familie og en bygd i sorg – basert på Helga Flatlands prisbelønte trilogi Bli hvis du kan. Tre unge mennesker verver seg til de norske styrkene i Afghanistan. Bare én av dem kommer tilbake i live. Det er ikke Tarjei. Stykket handler om hvor ulikt mennesker forholder seg til tap, erkjennelse og overlevelse.

Komiker Else Kåss Furuseth tar sorgtematikken i en helt annen retning med monologen Gratulerer. Dette er oppfølgeren til braksuksessen Kondolerer – og denne gangen handler det om å være god nok som du er, selv om du er ganske ræva.

Berusende vår

Publikumssuksessene Fortrolige samtaler, regissert av Liv Ullmann, og Lille Eyolf med Kåre Conradi og Pia Tjelta i hovedrollene, spiller videre på Nationaltheatret i vår. I tillegg kan publikum reise gjennom verdensrommet og jakte på UFO-er på Sci-fi på Torshov og møte rusen, sammenbruddet og begjæret i Personer, steder og ting – stykket som gjorde braksuksess på West End i London i 2015. Det blir en bevegende vår.