Main menu and utilities

Main menu

Min Side
Handlekurv

Fotograf: Gisle Bjørneby

Våren 2019 er lansert

Les mer om de nye forestillingene her!

Våren på Nationaltheatret byr på store teateropplevelser – både nye blikk på klassikere og urpremierer på norsk dramatikk.

Barn og unge kan glede seg til å oppleve den populære barneboka Den utrolige historien om den kjempestore pæra i Erlend Loes lekne språkdrakt på Hovedscenen.

Der blir det også heidundrende teaterfest med Vi må snakke om Faust, som skal rive den klassiske mannsmyten opp fra roten, mens Livet er den eneste måten inntar Amfiscenen med vakker og jordnær poesi, skrevet av hele Polens «litterære bestemor», Wisława Szymborska.

Dette er bare noen av høydepunktene fra vårens program.

– Det er neppe særlig radikalt å hevde at støvete teaterkonvensjoner er til for å brytes. Det finnes fortsatt selvfølgeligheter vi tar for gitt, og som teatret kan være med å rive opp med roten og filleriste. Det håper jeg at flere av vårens forestillinger vil gjøre, sier Nationaltheatrets teatersjef Hanne Tømta.

– Vårens repertoar på Nationaltheatret er vidtfavnende, uredd og vågalt, og både vante og nye, unge og eldre teatergjengere har masse å glede seg til.