Main menu and utilities

Fotograf: Gisle Bjørneby

Teaterhøsten 2018 er lansert!

Du kan glede deg til Ibsen på flere scener, tragikomikk med Bjarte Hjelmeland, nyskrevet dramatikk, vakker poesi, en rocka ulv på streif og mye, mye mer.

Velkommen til en flunkende ny teatersesong på Nationaltheatret – en høst i Henrik Ibsens tegn.

I september går Den internasjonale Ibsenfestivalen av stabelen. Nationaltheatret setter opp tre Ibsen-stykker: Byggmester Solness på Hovedscenen, Hedda Gabler på Torshovteatret og Hærmennene på Helgeland på Malersalen.

–Og er det én ting som karakteriserer disse stykkene, så er det sterke, selvstendige – og ikke spesielt sympatiske – kvinneroller. Noe som til stadighet etterlyses, i både film og teater. Så gjør deg klar til et møte med Hjørdis, Hedda og Hilde – kvinner som ikke nøler med å ta for seg. Gjerne på bekostning av menneskene og mennene rundt, sier teatersjef Hanne Tømta.

I anledning festivalen presenterer Nationaltheatret dessuten et nyskrevet stykke av den underfundige, humoristiske og eksistensielle dramatikeren og husregissøren ved Nationaltheatret, Jonas Corell Petersen, Arbeidstittel: Savnet fellesskap.

Disse forestillingene kan nytes gjennom hele høsten – også etter at festivalen er over.

Her kan du lese mer om Ibsenfestivalen – og allerede bli kjent med et knippe av de spennende gjestespillene.

Den klassiske tragikomedien Cyrano står også på plakaten i høst – med den store komedieskuespilleren Bjarte Hjelmeland i tittelrollen. Små og store kan glede seg til et gjensyn med Ulven, Tyra Tønnessens videreutvikling av forestillingen Rockulven, som gikk sin seiersgang på Nationaltheatret i 2011. Nå blir ulven akkompagnert av ny musikk, men er fremdeles både vill, uforutsigbar og rocka.

Og sist men ikke minst byr vi på et møte med dramatikeren Peter Handke som mottok Ibsenprisen i 2014. Stykket Kunsten å spørre eller Reisen til det sonore landet handler om å stille de riktige spørsmålene, selve forutsetningen for kunst og for erkjennelse.

Og om det ikke skulle være nok, spiller suksessene du kanskje trodde du hadde gått glipp av videre.

Se video fra lanseringen

  • Høstlansering 2018

    Se Else Kåss Furuseth presentere høstens forestillinger på Nationaltheatret.