Hopp til innhold
125 år
To plakatbilder ved siden av hverandre

Stem på oss til Subjektprisen

Både Blikktrommen og De må føde oss eller pule oss for å elske oss er nominert til Subjekt-prisen! Du kan være med å stemme frem vinneren her.

Klikk her for å lese mer og stemme på din favoritt

Fra juryens begrunnelse:

«Kjersti Horn imponerer og overrasker nesten hver gang hun setter opp teater, men ingenting kunne forberede publikum på Blikktrommen. Forestillingen er ren stormannsgalskap, men til tross for at monologen strekker seg ut over nesten tre timer finnes det ikke et eneste dødpunkt (…) Scenograf Sven Haraldson overgår seg selv med leiligheten hvor stykket tar sted (…) Regien er upåklagelig (…) Olav Waastad gjør en massiv og tung rolleprestasjon fylt med presisjon og overbevisningsevne. Blikktrommen er ulikt alt annet som har vært å se denne høsten, et soleklart mesterverk.»

Og:

«Tre kvinner føler seg rundt på et fargerikt og taktilt scenebilde (…) Dramatiker Camara Lundestad Joofs lett essayistiske tekst er så gjennomtenkt og nyansert at det er umulig å ikke la seg imponere og berøre. Regissør Ole Johan Skjelbred utfordrer både seg selv og publikum (...) De må føde oss eller pule oss for å elske oss sjarmerer publikum fra første scene, men er heller ikke redd for å bite for at refleksjonene skal feste seg.»