Hopp til innhold
125 år
Nationaltheatret opplyst i blått og gult, Ukrainas farger, med "sammen for å hjelpe" øverst til høyre, over seks hjerter i forskjellige farger

Støttekonsert for Ukraina

Mandag 7. mars arrangerer Nationaltheatret, NRK og seks store humanitære organisasjoner Sammen for å hjelpe, en støttekonsert for de som er rammet av krigen i Ukraina.

Røde Kors, Redd Barna, Unicef, Flyktninghjelpen, Caritas og Kirkens Nødhjelp, som alle er tilstede i krigsområdene og landene rundt, har gått sammen med kulturlivet om innsamlingskonserten, som arrangeres på Hovedscenen mandag 7. mars klokka 20. Konserten sendes direkte på NRK1.

Hovedmålet er å samle inn penger til hjelpeorganisasjonene. Programleder for kvelden er Nadia Hasnaoui, og noen av artistene som vil opptre er Sissel Kyrkjebø, Maria Mena, Jarle Bernhoft, Trygve Skaug og Ramón.

Representanter fra organisasjonene vil delta i sendingen med informasjon om arbeidet på bakken i krigsområdet. Og statsminister Jonas Gahr Støre vil også være på plass i salen.

Publikum kan gi sin støtte ved å gi valgfritt beløp på Vipps til 2170, eller ved å sende SMS med kodeordet «HJELP» til 2170. Da gir man 300 kr.