Main menu and utilities

Main menu

Min Side
Handlekurv

Om ditt teaterbesøk

Har du aldri vært på teater før og lurer på hva man for eksempel skal ha på seg? Eller hvor du kan henvende deg hvis du har glemt noe? Her har vi samlet informasjon om ulike sider ved ditt teaterbesøk.

Her finner du informasjon om åpningstider og billettkjøp

Les mer om smittevern og ditt teaterbesøk her

Når åpner dørene inn til salen?

På Hovedscenen åpner dørene inn til salen senest femten minutter før forestillingsstart. På våre mindre scener åpner dørene mellom ti og 15 minutter før forestillingen begynner.

Må jeg hente fram pendressen når jeg skal på Nationaltheatret?

Nei, det er ingen kleskode på teatret. Det er hyggelig om du pynter deg, men gjør det da for din egen eller ditt selskaps skyld.

Kan jeg ta bilder og video når jeg er på teatret?

Nationaltheatret er et svært vakkert sted som er perfekt for fotografering. Det er ikke lov til å ta bilder av det som skjer på scenen under forestillingen, men ellers i teatret og før og etter forestilling kan du ta så mange bilder du bare vil. Husk å bruke emneknaggen #Nationaltheatret når du deler bilder.

Hvor lenge varer forestillingen, og hvordan vet jeg om det er pause eller ikke?

Varigheten på de ulike forestillingene, og om det er pause eller ikke, er oppgitt på de ulike forestillingssidene. Ofte er ikke dette klart før kort tid før premiere.

Hvordan får jeg kjøpt program til forestillingen?

Programmene er en flott måte å forberede seg til forestillingen på eller en fin måte å ta med seg en liten bit av forestillingen hjem på. Vi selger stort sett kun program til våre hovedsceneproduksjoner, og du kan kjøpe program samtidig som du bestiller billetten din på nett. Programmet kan også du kjøpe i billettluka eller av publikumsvertene før, under og etter forestilling.

Hva skjer om jeg kommer for sent til forestilling?

Dørene inn til salen stenges presis ved forestillingsstart, så det er viktig at du møter opp i god tid før forestillingen begynner. På flere av våre saler kan man ikke slippe inn etter at forestillingen har startet. På Hovedscenen eller Amfiscenen kan man noen ganger slippe inn på senere tidspunkt. Ta kontakt med våre publikumsverter hvis uhellet skulle være ute.

Når er publikumsfoajeen åpen?

Publikumsfoajéen åpner som regel én time før forestillingsstart. Ved doble forestillinger og barneforestillinger åpner foajeen senest en halvtime før forestillingsstart.

Sjekk gjerne om det er dobbel forestilling på Hovedscenen eller Amfiscenen den dagen du skal i teatret i kalenderen.

Er det matservering på teatret?

I Publikumsfoajeen selges det snacks og søtsaker, i tillegg til drikke og forfriskninger. Er dere en større gruppe, kan dere bestille matservering på forhånd. 

Kan man ta med drikke inn i salen?

Ja, det kan man, hvis ikke noe annet er oppgitt. Husk da å få drikken din i plastglass først.

Hvordan kan jeg bestille bord og forfriskninger til pausen?

Det er mulig å bestille bord til pausen i Publikumsfoajeen. Du bestiller bord i baren i Publikumsfoajeen før forestilling.

Er det garderobeplikt, og koster det penger?

Det er ikke garderobeplikt på Nationaltheatret, men vi tilbyr deg å kunne henge fra deg tøyet ditt for kr 25 i våre betjente garderober på Hovedscenen. 

Jeg har glemt igjen noe på teatret – hva gjør jeg da?

Har du glemt igjen noe i billettluka, kan du ta kontakt med billettluka på telefon 815 00 811 eller på e-post salg@nationaltheatret.no. Hvis du har glemt/mistet noe i salen eller i publikumsområdene, kan du ta gå innom resepsjonen eller kontakte resepsjonen på tlf. 22 00 14 00.

Når er resepsjonen åpen, og hvor ligger den?

Resepsjonen holder åpent hver dag fra kl. 08.00 til kl. 20.00. På lørdager fra kl. 10.30 til kl. 18.30. Telefonnummeret til resepsjonen er 22 00 14 00. Du finner resepsjonen ned trappen på langsiden av teatret som ligger mot Stortingsgaten.

Er det mulig å få omvisning på teatret?

Ja! Les mer om våre omvisninger her.

Er det trådløst nett på teatret?

Ja, vi har åpent trådløst nett! Logg deg på nettverket «Nationaltheatret_Gjestenett» via Google eller Facebook.