Main menu and utilities

Main menu

Min Side
Handlekurv

Fotograf: NT

Olav H. Selvaag blir nytt styremedlem på Nationaltheatret

Olav H. Selvaag har takket ja til å bli nytt medlem av styret for Nationaltheatret AS etter at Benny Fredriksson har stilt sin plass i styret til disposisjon.

Styret får dermed følgende sammensetning for resten av perioden 2017-2021:

  • Styreleder Merete Smith, generalsekretær, Oslo
  • Henrik Langeland, forfatter, Oslo
  • Asta Busingye Lydersen, artist, Oslo
  • Olav H. Selvaag, eiendomsutvikler, Oslo
  • Tone Winje, kulturskolerektor, Moss

I tillegg består styret av to varamedlemmer, og tre representanter med personlige varamedlemmer valgt av og blant de ansatte.

Olav Hindahl Selvaag har en Master of Science fra Stanford University i USA og er eier og styremedlem i Selvaag Gruppen, et holdingselskap knyttet til eiendomsinvesteringer, bolig- og byutvikling hovedsakelig i Oslo-området. Han har jobbet med eiendom og boligutvikling siden 1995. Selvaag har blant annet vært prosjektansvarlig for utvikling av Tjuvholmen, adm.dir i Selvaag Pluss og konserndirektør i Selvaag Gruppen. Han har tidligere vært styremedlem i Kronprinsparets fond, og er nå styreleder i Snøhetta AS og i børsnoterte Selvaag Bolig ASA samt i Kulturstiftelsene på Tjuvholmen. I tillegg sitter han i styret i en rekke av Selvaag Gruppens datterselskaper.

–Olav H. Selvaag har kunnskaper som kan gi verdifulle bidrag til styrets arbeid med å modernisere og oppgradere Nationaltheater-bygningen. Vi er glade for at hans erfaringer fra store byggeprosjekter nå vil kunne komme en av våre viktigste scenekunstinstitusjoner til gode, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Staten v/Kulturdepartementet er eneaksjonær i Nationaltheatret AS. Formelt velges Olav H. Selvaag av ekstraordinær generalforsamling, som etter planen vil bli avholdt tidlig neste uke og i tråd med aksjelovens bestemmelser om forenklet behandling.