Hopp til innhold
125 år
Collage med fire portretter. Påskrift "Teaterprogrammet"

Frokostmøte: Prinsen og Evigheten – om eksistensiell oppvåkning

– Det vesentlige er usynlig for øyet, sier den lille prinsen. Har vi voksne mistet kontakten med barnet i oss selv? Og hva kan den lille lære den store?

I vinter spilles familieforestillingen Den lille prinsen i Kanonhallen, Nationaltheatrets scene på Løren. Denne salongsamtalen tar utgangspunkt i boken bak forestillingen – Antoine de Saint-Exuperys humanistiske storverk forkledd som en barnebok.

Den lille prinsen stiller evige spørsmål knyttet til menneskets grunnleggende sårbarhet; ensomhet, savn og dødsangst, men formidler dette alvorstunge gjennom glede og lekenhet. Fortellingen viser oss at de smertefulle sidene ved livet også er grunnlaget for alt som gjør livet verdt å leve: mening, kjærlighet og håp.

Barnets banale perspektiver blir omgjort til stor åpenbaring for den voksne: Hvordan prioriterer det moderne mennesket tiden sin? Er vi tilstrekkelig til stede i relasjonene våre, eller kaster vi bort for mye tid på skjermer? Reiser vi tilbake i tid når vi husker, eller er det minnene våre som reiser til oss – med et barn om bord?

Du møter:

  • Kaja Melsom, filosof og forfatter.
  • Ylva Østby, nevropsykolog ved Universitetet i Oslo.
  • Kjersti Haugen, regissør for Den lille prinsen i Kanonhallen.
  • Linn Stalsberg, journalist, forfatter og salongens ordstyrer.

Denne salongsamtalen ble arrangert i samarbeid med UiO: Livsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Søk opp «Teaterprogrammet» i din foretrukne podkastspiller, eller følg en av lenkene her: