Hopp til innhold

Nyhetsslipp fra Nationaltheatret

Gled deg til høsten på Nationaltheatret! Det blir både spøkelser og ville dyr for hele familien, dypt menneskelig teater om livet på flukt og Wagners guddommelige epos.

Du kan dessuten se frem til to urpremierer, av Arne Lygre og Cecilie Løveid, to av Norges største samtidige dramatikere, og en ny rik julekonsert på hovedscenen, som vi håper skal bli en ny tradisjon.

Etter en fantastisk teatervår med sterke kunstneriske prestasjoner og rekordbesøk, byr Nationaltheatret nå på et spennende og mangfoldig høstprogram, som vi er veldig stolte av å presentere. I tillegg til seks premierer, inkludert tre urpremierer og én norgespremiere – blir det gjensyn med et knippe anmelder- og publikumsfavoritter.

Hovedscenen

En julefortelling

Den griske gjerrigknarken Scrooge får gjenferd på besøk, og lærer en viktig lekse om julens budskap i Dickens’ klassiker for hele familien.

Flukt

Intenst og mektig drama om kampen for kjærligheten og menneskeligheten når krigens tåke truer. Hvem kan du stole på når du er på flukt?

Jane Eyre

Romanklassikeren Jane Eyre i en scenisk versjon full av heftige følelser, tordenskrall og uhyggelige hemmeligheter – pakket inn i en estetisk eksplosjon.

Nationaltheatrets julekonsert

Svovelstikker, tente lanterner og teatrets egne julestjerner.

Hamlet

Opplev Hamlet , teaterhistoriens største klassiker, i Johannes Holmen Dahls renskårne regi.

Hold kjeft, det er Ibsen!

Liv Gulbrandsen byr på en halsbrekkende morsom, nær og inderlig fortelling om Henrik Ibsen og sin egen bestemor.

Amfiscenen

Jeg er Sylv

Jeg er Sylv er en ekspressiv og drømmeaktig forestilling om den legendariske poeten Sylvia Plaths liv og altfor tidlige død.

Møt meg ved morgengry

En lyrisk og brutalt ærlig forestilling om livet og hverdagskjærligheten.

Julemiddag

Nationaltheatrets juleklassiker er tilbake på Amfiscenen! Bordet dekkes til en julemiddag der hundre år utspiller seg i løpet av én kveld.

Kanonhallen

Nibelungens ring

I høst kan du oppleve Richard Wagners berømte epos om ringens forbannelse i en original teaterversjon i Kanonhallen.

I vårt sted

Nærgående og sårbart om relasjoner fra Arne Lygre, en av Norges fremste samtidsdramatikere.

Den fantastiske Mikkel Rev

Skogens villdyr slår tilbake i Roald Dahls klassiker!

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Lasting...