Main menu and utilities

Main menu

Ellevilt, engasjerende og magisk

Teaterhøsten gir deg alt du har savnet i koronatiden – og mer til.

Endelig! Ut i gatene – inn i teatret!

Nå har vi ventet og håpet og trodd, så lenge. Gang på gang har vi blitt skuffet. I et og et halvt år har teatret gått for halv maskin. Joda, vi har øvd og planlagt og kastet om på alle planer. Til tider har vi også fått spille, men mesteparten av tiden har vi ikke kunnet møte publikum i salene. Og hva er vel et teater da?

Men til høsten! Da skal vi ut av koronadvalen. På Nationaltheatret kan du oppleve et program fullt av nyskapning. Vi kan presentere urpremierer, samtidsdramatikk og klassikere. På Hovedscenen har vi tre storslåtte forestillinger i høst: Den nye familieforestillingen En julenattsdrøm byr på alt du vil ha før jul: eventyr, stjernestøv, fengende musikk og ellevill skaperglede, slik at du kan komme i skikkelig julestemning i Norges flotteste teatersal. Full spredning, basert på Nina Lykkes prisbelønte roman, gir deg sylskarp samfunnssatire, mens en renskåret Hamlet gjør den største teaterklassikeren av dem alle livsnær og samtidig.

Forestillingene Mor Courage og Blikktrommen er viktige politiske oppgjør fra den store teater- og kulturnasjonen Tyskland. Vår nye husdramatiker Camara Lundestad Joof er en av flere engasjerte, unge teaterskapere som i høst tar pulsen på samtiden her på Nationaltheatret – nådeløst og sårbart.

Endelig kan vi møtes i teatret igjen. Vi håper å løfte deg ut av hverdagen, at du får hakeslepp og nye innsikter, tørker en tåre og gir deg hen. Aldri har vi gledet oss så mye til høsten – og aldri har vel høsten sett lysere ut!

På grunn av smittevern vil det være få plaser i salen. Så her gjelder det å være rask!

Velkommen i teatret!

Teatersjefen presenterer høsten

  • – Siste mulighet på lang tid

    Teatersjef Kristian Seltun presenterer forestillingene som skal spille på Nationaltheatret høsten 2021 – den siste sesongen før teatret pusses opp.