Main menu and utilities

Main menu

Min Side
Handlekurv

Fotograf: Nationaltheatret

Endelig teater igjen!

Etter en vår som ble alt annet enn vi kunne forestille oss, jubler vi for endelig å åpne dørene til teatret igjen. Som vi har savnet dere!

Det skal yre av liv på Nationaltheatret; og nå vil vi igjen skape erkjennelse og undring – i levende møter mellom scene og sal. Høsten 2020 byr på nytolkninger av Ibsens klassikere Vildanden, Fruen fra havet og Et dukkehjem. I tillegg ser vi frem til norgespremieren på skuespillet Antipodene; om fortellingens superkraft – når en ukjent krise herjer og menneskene må forskanse seg.

Det blir også plass til noen gledelige gjensyn i høst. Blant annet er den populære familieforestillingen Den utrolige historien om den kjempestore pæra tilbake. Det samme er Julemiddag, som er Nationaltheatrets juleklassiker for voksne. Vi skal også spille mer av suksessforestillingen Reform 97  og kritikerroste Lykkedager.

Vi presenterer et bredt formidlingsprogram med frokostmøter, omvisninger, salonger og interessante kunstnersamtaler. Både fysisk på teatret, men også digitalt, slik at hele landet fortsatt kan ta del i alt det som skjer på Nationaltheatret via nettsiden og på Facebook, Instagram og YouTube.

Den internasjonale Ibsenfestivalen skulle innlede høstsesongen på teatret, med gjestespill fra inn- og utland. På grunn av koronakrisen utsettes festivalen til desember, da den også får en annen form enn tidligere.

Koronasituasjonen medfører at vi kan selge færre billetter enn normalt. Så nå gjelder det mer enn noensinne å sikre seg billetter i tide! Vit også at vi tar smittevern på teatret på høyeste alvor, og har utarbeidet et sett med retningslinjer, som du kan lese mer om her.

På tross av at koronaen fremdeles skaper utfordringer, på tross av et nedskalert repertoar og færre plasser i salen, er vi utrolig stolte av alt vi kan presentere. Vi har også flere høstproduksjoner i ermet, som lanseres om ikke så lenge. Følg med!

Vi håper å se deg på Nationaltheatret snart, og vi er svært glade for endelig igjen å kunne si:

Velkommen i teatret!


Hilsen teatersjef Hanne Tømta og alle ansatte på Nationaltheatret