Hopp til innhold

Fotograf: Øyvind Eide

Fordyp deg i stykket som «har alt»

Ønsker du å lese mer om den altomgripende og oppslukende teaterforestillingen Engler i Amerika? Her finner du et knippe artikler og videoer som på hvert sitt vis nærmer seg Tony Kushners magiske storbyepos.

«Det finnes knapt et drama fra nyere tid som har større spennvidde. Her er alle temaene man burde unngå i en formell middag – sex, sykdom, politikk, religion,» skrev skribent og scenekunstner Henning Gärtner

Det er sjeldent man kommer over et teaterstykke som har så mange ulike innganger som Tony Kushners Engler i Amerika. Stykket er fullstappet av henvisninger til blant annet historie, politikk, medisin, psykologi, religion og populærkultur. Selv om det tematiske spekteret er så rikt og komplekst, er stykket skrevet på en så klok, lettfattelig og logisk måte, at man henger med på hver eneste referanse og følger alle politiske spark. Nesten, i alle fall. 

Enten du har sett stykket og hungrer etter mer, eller om du ønsker å forberedere deg før du ser forestillingen – her har vi samlet et knippe artikler og videoer som tar deg enda dypere inn i Tony Kushners altoppslukende teaterunivers.

Les mer

Se videoer

 • Bli med i kulissene

  Bli med bak scenen på Nationaltheatrets største teatersatsning noen sinne, Engler i Amerika, og møt noen av de fantastiske menneskene som skaper teatermagi i kulissene.

 • Noe omgripende er i gjære

  Se traileren til vårens teaterstorsatsning Engler i Amerika. Premiere 10. mars på Hovedscenen.

 • – En maktdemonstrasjon

  Se publikums reaksjoner på Engler i Amerika.

 • Et brennende ønske

  Da resultatet av presidentvalget i USA ble klart, var ikke regissør Marit Moum Aune i tvil: Hun hadde et brennende ønske om å sette opp Engler i Amerika.

 • Møt skuespillerne ...

  ... og hør deres ulike tanker om – og innganger til – Tony Kushners bejublede mesterverk.

 • – Gøy å spille drittsekk

  Se intervju med Terje Strømdahl om Engler i Amerika og rollen som Roy Cohn.