Hopp til innhold

Fotograf: Øyvind Eide

Barnas teater på Miniøya – presentert av OBOS

Bli med inn i barnas magiske og eventyrlige teater – hvor alt kan skje! I samarbeid med OBOS flytter Nationaltheatret nok en gang den gullforgylte teaterbuen til utescenen på Miniøya-festivalen i Tøyenparken lørdag 11. og søndag 12. juni.

Nationaltheatret har lang tradisjon for å stille med egen scene og egne skuespillere på Miniøya. Se alt du kan oppleve på Barnas teater, i samarbeid med OBOS:

Vidunderlig teaterforestilling

Også i år får barna gjensyn med noen av landets fremste skuespillere, gøyale karakterer, viltre krumspring og storveis musikk i et teaterstykke noen og enhver kan kjenne seg igjen i og dra på smilebåndet av.

  • Lørdag kl. 12.00, 13.30 og 15.30.
  • Søndag kl. 13.30 og 15.30.
  • Musikkteaterforestillingen varer ca. 25. minutter.
  • Medvirkende på scenen: Lena Kristin Ellingsen, Henrik Horge, Julie Støp Husby, Fabian Svegaard Tapia, Andreas Tønnesland og Kyrre Havdal.

Hva blir Nationaltheatret store familieoppsetning i 2023? Først på premieredagen på Miniøya 11. juni avslører vi tittelen på stykket, men følg med på hintene som legges ut på Miniøyas Facebook-side, kanskje klarer du å avsløre hvilket stykke vi skal spille før teppet går opp 11. juni?

Teaterlek fra scenen

På søndag kan alle som vil, både liten og stor, være med å leke skuespiller!
Nationaltheatrets egen teaterformidler leder programmet fra scenen, der vi lar oss inspirere av teaterforestillingen og teaterleker med karakterer, replikker, bevegelser, rytme og sang. Hvordan ser din karakter ut? Hva skjer om vi setter spillet plutselig på pause? Og kjører i fortfilm? Eller slow motion! Bli med inn og bli en del av teatermagien – vi reiser av gårde til et fantastisk, fantasifullt og tullete sted der alt er opp ned og alt går an.

  • Søndag kl. 12.00. Kom i god tid, teaterleken starter presist!
  • Teaterleken varer i 20 minutter.

Teateraktivitetsteltet

Velkommen til aktivitetsteltet, et sted for fantasi og kreativitet, men også et pusterom midt i festivalbegivenhetene. Her kan du lage din egen teaterbøyle – en liten hodepryd inspirert av ulike karakterer fra forestillingen. Du kan lage kaninører, mini-flosshatt eller døgnfluefølehorn. Du kan også klippe og lime sammen din egen teaterdukke! Ta med deg en kompis eller bestemor eller alle du er på Miniøya sammen med. Inspirert av teaterforestillingen kan du klippe, fargelegge og designe figuren din, kanskje den ligner på en av karakterene du så på scenen?

  • Åpent kl. 10.00-17.00 lørdag og søndag.

 

obos_ny.png