Hopp til innhold
125 år
Bilde av de fire deltagerne i podkasten

Salongsamtale: Hvorfor kan ikke kvinner vente på Godot?

En podkast om Beckett, kjønnsroller og den eksistensielle krisen.

I 1988 saksøkte Samuel Beckett et nederlandsk teaterkompani fordi de lot kvinner spille rollene som Vladimir og Estragon i dramatikerens mest kjente stykke «Mens vi venter på Godot». Beckett ønsket nemlig ikke at rollene i stykkene hans skal bytte kjønn. Og den regelen gjelder fortsatt.

Men hvorfor kan ikke kvinner spiller disse rollene? Har ikke kvinner eksistensielle kriser? Eller dødsangst? Er dagliglivets absurdisme kjønnet?

Dette gjorde Linn Skåber ganske forbanna. Så hun skrev rett og slett sitt eget stykke, som nå har blitt forestillingen «Mens vi venter på no’ Godt».

I denne salongen diskuteres bakgrunnen for hvorfor Linn Skåber skrev stykket, hvilke erfaringer hun gjorde seg i skriveprosessen, og hva som skjer med en rollefigur når den blir utsatt for et kjønnsskifte.

Du møter Linn Skåber (skuespiller og dramatiker), Helene Uri (språkforsker og forfatter), Rolf Kristian Larsen (skuespiller og dramatiker) og Kaja Schjerven Mollerin (forfatter og litteraturkritiker).

Søk opp «Teaterprogrammet» i din foretrukne podkastspiller, eller følg en av lenkene her: 

Les mer om forestillingen

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...