Hopp til innhold
125 år

Panelsamtale: Løvetannbarn og oppvekst

Se video av panelsamtalen som ble direktestrømmet på Nationaltheatrets Facebookside, 23. april kl. 12.00. 

Den digitale panelsamtalen er inspirert av forestillingene Jane Eyre og Superkid - om barndom, oppvekst og alle de små felleskapene som er med på å forme oss.

Løvetannbarna er de som klarer seg på tross av, ikke på grunn av, livet sitt. Som sprenger seg gjennom den mørke asfalten av fattigdom, omsorgssvikt og ensomhet, og blomstrer sterkt og knallgult mot solen. Historien om Jane Eyre er et klassisk eksempel, og i forestillingen Superkid får man oppleve en oppvekstskildring som er et spark til systemet som ikke funker, men også en hyllest til de som stiller opp.

For, de aller færreste barn som har det vanskelig blomstrer nemlig uten hjelp og gjødsel fra samfunnet rundt seg. Hva vi deler med hverandre i våre små og store fellesskap, har enorm betydning for den enkeltes muligheter til å klare seg, og få sjansen til å leve gode liv.

Men hva skjer når fellesskapene stenger ned? Når skolene, barnehagene og fotballtreningene lukkes og familien er alt vi har?

Hvem skal passe på løvetannbarna nå?

Du møter:

  • Kingsford Siayor, skuespiller og medskaper av forestillingen Superkid.
  • Kaja Melsom, filosof og forfatter av boka Den fordømte friheten.
  • Ingvild Stjernen Tisløv, psykolog med lang erfaring i å bistå familier i krise.
  • Sigrun Gjerløw Aasland, fungerende leder i Tankesmien Agenda og forfatter av boka Det trengs en landsby.
  • Kaia Storvik, redaktør i Agenda Magasin og møtets ordstyrer.

Panelsamtalen er inspirert av forestillingene Jane Eyre og Superkid som begge skulle hatt premiere i mars, men er utsatt. Skuespillerne Kjersti Tveterås og Kingsford Siayor innleder med å lese tekstutdrag fra Jane Eyre og Superkid.

Panelsamtalen er et samarbeid med tankesmien Agenda.