Hopp til innhold

Teaterskole på teams

Opplev magiske Nationaltheatret - direkte fra ditt eget klasserom

Bli med på Nationaltheatrets digitale oppdagelsesferd uansett hvor dere befinner dere i Norge! Passer for 4. til 7. trinn.

Velkommen til et unikt møte mellom skoleelever og Nationaltheatrets egen teaterformidler! Elever og lærer får bli med inn på teatret via Teams og oppleve hvordan teater blir til.

Teaterformidleren viser frem gøyale kostymer, rare rekvisitter og elevene får høre om Ibsen, Bjørnson og den dramatiske starten til Nationaltheatret i 1899. Elevene får også se vår unike omvisningsfilm, der de lærer om alle de ulike yrkene som trengs på et teater; fra skredder til sufflør, fra lysdesigner til møbelsnekker, dramatiker til sceneteknikker.

Passer for 4.–7. trinn.

Lærer og skoleklasse får et eget Teams-møte med teatrets formidler.

Opplegget er et bidrag til undervisningen i norsk, samfunnsfag og kunst og håndverk.

Varighet er 50–60 minutter.

 

Praktisk informasjon

  • En påmeldingsbillett til Teaterskole på Teams koster kr 800,- og inkluderer Nationaltheatrets digitale teaterskole. Varighet 50-60 minutter.
  • En påmeldingsbillett inkluderer alle elever i din klasse. Øvrige klasser på samme trinn kan også inkluderes i samme påmeldingsbillett, maksgrense er tilsammen tre skoleklasser på samme påmeldingsbillett.
  • Teaterformidler kontakter påmeldt klasse for å sette opp Teams-møte, og for å gi lærer tilgang til den digitale forestillingen.
  • Lærer er aktivt med i klasserommet mens opplegget pågår, og hjelper til med å skru på PC-mikrofon og genrelt med dialogen mellom elever og formidler.
  • Husk å teste smartboard/projektor med god lyd i forkant til Teams-møtet, slik at alle i klasserommet får alt med seg.