Hopp til innhold
125 år
Collage med mottoer for de ulike kultursegmentene

Kultursegmenter

Essens, bekreftelse, tilhørighet, underholdning, perspektiv, avkobling, berikelse, stimulering. Her kan du lese om alle kultursegmentene.

1920x1080-culture_segmenter2.jpg

Essens

Hvis du er en kulturbruker og tilhørere kultursegmentet Essens, søker du kanskje kulturelle opplevelser som gir selvrealisering, utfordring og oppdagelse.

Du tiltrekkes av kunst og teaterstykker med kvalitet og originalitet, og som gir deg berikende og skjellsettende opplevelser. Kunst og kultur er en essensiell del av livet ditt, og du kan nesten ikke forestille deg livet uten kunstopplevelser.

Du liker kunst som har flere lag av meninger, dybde og estetikk, og du er indre motivert, risikovillig og trenger ikke andres påvirkning for å delta.

1920x1080-culture_segmenter8.jpg

Bekreftelse

Hvis du er kulturbruker og tilhører kultursegmentet Bekreftelse, søker du tradisjonelle og konvensjonelle kunstformer og kulturopplevelser. Du ønsker ikke eksperimentelle kulturopplevelser, og foretrekker kjente og etablerte kunstnere og verk. Du verdsetter aktiviteter som involverer familie og venner, og kulturopplevelser som bidrar til å styrke sosiale bånd og fellesskapsfølelse.

1920x1080-culture_segmenter.jpg

Tilhørighet

Hvis du er en kulturbruker og tilhører kultursegmentet Tilhørighet, brenner du nok for et inkluderende kulturliv. Du verdsetter sterkt at kulturopplevelser skal deles med andre. Det sosiale aspektet og følelsen av fellesskap er like viktig som selv forestillingen.

Du er lidenskapelig opptatt av kultur og ønsker å skape varige minner sammen med andre likesinnede. For deg er kulturopplevelser en måte å styrke båndene til familie og venner, og du søker aktiviteter som fremmer sosial interaksjon og fellesskapsfølelsen.

1920x1080-culture_segmenter3.jpg

Underholdning

Hvis du er en kulturbruker og tilhører kultursegmentet Underholdning, liker du kanskje feelgood teater, show, moro og store begivenheter.

Du foretrekker kanskje forestillinger med kjente skuespillere og artister. Selv om du gjerne ikke går ofte i teateret, ønsker du at hver forestilling du velger skal være spektakulær og sensasjonell.

Du ser etter opplevelser som gir deg en uforglemmelig kveld – noe som vi bli husket lenge etterpå.

1920x1080-culture_segmenter7.jpg

Perspektiv

Hvis du er en kulturbruker og tilhører kultursegmentet Perspektiv, verdsetter du muligens kunst og kultur med dybde og kompleksitet. Du liker å reflektere over de kulturelle opplevelsene du deltar i, og hvordan disse kan knyttes til bredere samfunnsmessige kontekst.

Du søker gjerne kulturelle opplevelser som beriker og utvider din forståelse, og som gir deg innsikt i ulike samfunnsforhold. Med en åpen holdning til nye og ukjente kulturelle uttrykk, deltar du kanskje aktivt i kulturelle og sosiale aktiviteter som fremmer mangfold og forståelse. Du velger kulturelle opplevelser som utfordrer og utvider din horisont.

1920x1080-culture_segmenter6.jpg

Avkobling

Hvis du er en kulturbruker og tilhører kultursegmentet Avkobling, søker du mest sannsynlig kultur for avslapning og rekreasjon. En kulturopplevelse trenger kanskje ikke ha en dyp mening og et utfordrende, komplekst tema, så lenge det gir deg mulighet for å koble av fra hverdagsstress, slappe av og lade batteriene.

Underholdningsverdien er viktigere enn den kunstneriske verdien, og du foretrekker kanskje populære og kjente arrangementer som gir umiddelbar glede og avslapning, fremfor dype og komplekse opplevelser.

Du setter pris på det sosiale aspektet ved kulturopplevelser og verdsetter å dele disse øyeblikkene med venner og familie.

1920x1080-culture_segmenter4.jpg

Berikelse

Hvis du er kulturbruker og tilhører kultursegmentet Berikelse, setter du kanskje pris på tradisjoner og alt som har historisk sus.

Du liker bedre klassikere i original «drakt» fremfor moderne konseptkunst. Du ønsker at kulturopplevelser skal gi deg en dypere forståelse, læring og personlig utvikling.

Du har en sterk trang til å lære og utvide din kunnskap, og setter pris på kultur som utfordrer tankene, gir ny innsikt og får deg til å reflektere. Du verdsetter høy kvalitet i kunst og foretrekker opplevelser som tilbyr dybde og substans fremfor overfladisk underholdning.

1920x1080-culture_segmenter5.jpg

Stimulering

Hvis du er en kulturbruker og tilhører kultursegmentet Stimulering, søker du kanskje kulturopplevelser som er ekstraordinære og annerledes. Du er nysgjerrig, liker risiko og setter pris på innovasjon og nytenkning.

Du verdsetter grensesprengende teateropplevelser som overrasker og engasjerer deg. Du er kanskje spontan og impulsiv og søker mer det som er nytt, uvanlig og utfordrende, enn tradisjonelle teateropplevelser.

Les mer om kultursegmenter

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...