Hopp til innhold
125 år
Collage

Teatersalong: Ibsens døde barn

Den uforståelige, uutgrunnelig ubarmhjertige barnedøden - vår tids siste tabu?

Ibsen skrev ofte om barnedød i sine stykker; i Byggmester Solness, Hærmennene på Helgeland, Lille Eyolf, Fruen fra havet, Vildanden, Brand, Terje Vigen og muligens også i Gjengangere og Hedda Gabler. Det handler om de etterlatte og deres tanker og handlinger knyttet til barnedød. Ibsen peker på nødvendigheten av det å sette ord på sorgen og hvordan å leve videre med en slik livsendrende erfaring.

Teatersalongen er inspirert av Hærmennene på Helgeland og Byggmester Solness som spilles under Ibsenfestivalen. Hjørdis får sønnen Egil revet bort fra seg, og hun fylles av hevnlyst. Aline Solness´ livsgnist slukner etter tapet av tvillingene, mens Halvard Solness skyver sorgen unna.

Hvordan er det å leve videre etter å ha opplevd barnedød og hvordan ivaretar man hverandre og parforholdet? Hvordan snakker man med barn om død generelt og barnedød spesielt? Og hvorfor skriver Ibsen så ofte om dette temaet, henger det sammen med Ibsens egen opplevelse av å miste sin bror i barndommen?

Du møter:

  • Siri Gullestad, professor i psykologi og psykoanalytiker
  • Alf Kjetil Walgermo, kulturredaktør i Vårt Land og forfatter.
  • Thor Holt, stipendiat fra Senter for Ibsenstudier, har skrevet om Ibsens barnedød
  • Liv Bernhoft Osa, skuespiller

Teatersalongen er ledet av journalist Åsta Hoem Hagen, informasjonskonsulent ved Nationaltheatret

Visningstider
Fra til
Scener
Publikumsfoajéen

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...