Hopp til innhold
125 år
Dame med Ibsen-flosshatt ser inn en dør

Ibsen-omvisning

Vi ønsker velkommen til en omvisning om Ibsen og Nationaltheatret, Ibsens eget teater.

Ibsen spilles stadig over hele verdens teaterscener og på Nationaltheatrets scener er han den aller største gjengangeren - den mest spilte dramatikeren. Helt siden Nationaltheatres start, da det ble bygget på slutten av 1800-tallet, har Ibsen hatt en viktig finger med i spillet. Hvilken posisjon hadde Ibsen i norsk samfunns- og kulturliv den gangen? Hvordan forholdt han seg til teatret, og hvilke spor har han etterlatt seg i selve bygget?

Velkommen inn i et av Norges mest ærverdige hus, der lag på lag av norsk kulturhistorie er malt tjukt på veggene. Med våre dyktige omvisere får du bli med inn bak kulissene, og samtidig høre historiene om Ibsens forhold Nationaltheatret og lære mer om forestillingen John Gabriel Borkman i regi av Lucia Bihler.

Velkommen til en annerledes teateropplevelse!

Visningstider
Scener
Vestibyle
Advarsler
Billett voksen: 140 kr. Billett barn (til og med 18 år), skoleelev, student og honnør: 70 kr.

Praktisk informasjon

  • Omvisningen skjer på teatrets premisser; sceneprøver eller sceneteknisk arbeid kan påvirke hvilken rute omvisningen tar, og om vi kan besøke sceneområder.
  • Ibsen-omvisningene skjer på utvalgte lørdager og varer i 45 minutter. Kom alene, med en venn eller med flere. Ønsker du å gjøre en privat gruppebestilling? Kontakt oss på: omvisning@nationaltheatret.no
  • Alle er velkommen på omvisning, men Nationaltheatret er som Henrik Ibsen selv: gammel. Det er derfor noe begrenset tilgang til heis og andre hjelpemidler. Har du spesielle behov, si ifra på forhånd på epost: omvisning@nationaltheatret.no.
  • Vi gjør også oppmerksom på at det dessverre ikke er mulighet til å ha med barnevogn på omvisningen.

Historisk omvisning

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...