Ibsen-omvisninger

Mens Sancthansnatten av Ibsen spiller på Hovedscenen, ønsker vi velkommen til en omvisning om Ibsen og Nationaltheatret – i Ibsens eget teater.

Ibsen spilles stadig over hele verdens teaterscener, og på Nationaltheatrets scener er han den aller største gjengangeren av dem - den mest spilte dramatikeren. Helt siden Nationaltheatres starts, da det ble bygget på slutten av 1800-tallet, har Ibsen hatt en viktig finger med i spillet. Hvilken posisjon hadde Ibsen i norsk samfunns- og kulturliv den gangen? Hvordan forholdt han seg til teatret, og hvilke spor har han etterlatt seg i selve bygget?

Velkommen inn i et av Norges mest ærverdige hus, der lag på lag av norsk kulturhistorie er malt tjukt på veggene. Med våre dyktige omvisere får du bli med inn bak kulissene, og samtidig høre historiene om Ibsens forhold Nationaltheatret.

Velkommen til en annerledes teateropplevelse!

Omvisningen skjer på teatrets premisser; sceneprøver eller sceneteknisk arbeid kan påvirke hvilken rute omvisningen tar, og om vi kan besøke sceneområder.

Ibsen-omvisningene skjer på utvalgte lørdager og varer i 45 minutter. Kom alene, med en venn eller med flere. Ønsker du å gjøre en privat gruppebestilling? Kontakt oss på: omvisning@nationaltheatret.no

Trygt teaterbesøk - viktig informasjon om smittevern.

Myndighetene har påbudt bruk av munnbind i situasjoner der det ikke er mulig å holde én meters avstand og det ikke er fast plassering. Vi ber deg derfor bruke munnbind når du ankommer teatret og gjennom hele omvisningen.