Main menu and utilities

Main menu

Christoph Marthaler: Et kunstnerportrett

Ikke i salg

Christoph Marthaler: Et kunstnerportrett

Velkommen til et dypdykk i Ibsenpris-vinner Christoph Marthalers kunstnerskap.

Tradisjonen tro feires mottageren av Den internasjonale Ibsenprisen med et kunstnerportrett. Denne gangen er det regissør, musiker og komponist Christoph Marthalers kunstneriske virke som belyses. Sanger og skuespiller Tora Augestad er konferansier når vi ønsker hjertelig velkommen til et kunstnerportrett som feirer mottakeren av Den internasjonale Ibsenprisen 2018. 
Christoph Marthaler er en innflytelsesrik regissør med mer enn 40 års erfaring, som har jobbet ved flere store teatre og operahus over hele Europa. Han er kjent for sitt unike scenespråk, med et sterkt musikalsk preg og et tilnærmet stilisert, fysisk teater. Forestillingene hans utspiller seg ofte i store scenerom, som blir til i fellesskap med kunstnerne. Sammen skaper de levende scenebilder, der sang og musikk driver handlingen fremover. 
Marthaler vil selv være til stede på arrangementet, ledet av sanger og skuespiller Tora Augestad. Portrettet byr på musikalske innslag og samtaler med dramaturg Malte Ubenauf, skuespillerne Sophie Rois, Ueli Jäggi og Magne Håvard Brekke, med flere. Regissør Runar Hodne vil intervjue Christoph Marthaler om hans kunstnerskap og arbeidsform. 

Portrettet er kuratert av teaterkritiker og redaktør Therese Bjørneboe.

Møt prismottakeren

  • Se videointervju

    Juryleder Per Boye Hansen og mottager Christoph Marthaler om Den internasjonale Ibsenprisen 2018.