Main menu and utilities

Main menu

Fra venstre: Dr. Thomas Oberender, Hanne Tømta, Stephane Braunschweig, Per Boye Hansen, Roman Dolzhanskiy, Sofia Jupither.

Fotograf: Marte Garmann

Disse sitter i komiteen

Komiteen for Den internasjonale Ibsenprisen består av seks prominente medlemmer av teatermiljøet.

Komiteen er nøye utvalgt av Kulturdepartementet. Hvert medlem sitter i komiteen i fire år med mulighet for forlengelse.

Forslag til nye komitémedlemmer blir gitt av et bredt spekter av kultur- og dramainstitusjoner og organisasjoner. Komiteen vurderer så forslagene etter at fristen er utgått.

Komiteens hovedoppgave er å vurdere og annonsere en vinner av Den internasjonale Ibsenprisen. Etter at nominasjonsprosessen for prisen er avsluttet, reiser alle komitémedlemmene over hele verden for å se forestillinger knyttet til de nominerte. I ettertid holder de så flere møter før de til slutt bestemmer seg for en prismottaker.

Komitémedlemmer for Den internasjonale Ibsenprisen 2015-2018:

  • Per Boye Hansen: Leder for komiteen. Tidl. Operasjef ved Den Norske Opera. Tidligere leder for Festspillene i Bergen og direktør for Komische Opera i Berlin

  • Sofia Jupither: Svensk teaterregissør. Produsent og leder av Jupither Josephsson Teaterselskap.

  • Stephane Braunschweig: Teatersjef og kunstnerisk leder for Theatre Odeon i Paris.

  • Hanne Tømta: Teatersjef og kunstnerisk leder av Nationaltheatret, ICON og Den Internasjonale Ibsenfestivalen.

  • Dr. Thomas Oberender: Direktør av Berliner Festspiele fra 2012. Dramaturg og skuespiller. Tidligere instruktør ved Salzbürgfestivalen siden 2006. 

  • Roman Dolzhanskjy: Teaterkritiker og dramaturg. Sjefsdramaturg ved Nationaltheatret i Moskva, kunstnerisk leder av NET-festivalen (New European Theatre)