Main menu and utilities

Main menu

Utdeling av Den internasjonale Ibsenprisen 2018

Ikke i salg

Utdeling av Den internasjonale Ibsenprisen 2018

Den internasjonale Ibsenprisen deles ut ved en høytidelig seremoni på Nationaltheatrets hovedscene den 14. september. 

Den prestisjetunge prisen deles i år ut til den sveitsiske regissøren og komponisten Christoph Marthaler. Utdelingen skjer på Hovedscenen 14. september og programmet for seremonien inkluderer bl.a. laudatio ved Stefanie Carp, og musikalske innslag fra Martin Zeller, Tora Augestad, Anne Sofie von Otter og Bendix Dethleffsen. 

Etter utdelingen ønskes det velkommen til en mottakelse i teatrets Publikumsfoajé. 

Årets prisvinner, Christoph Marthaler, har gjennom flere tiår vært med på å sette sitt preg på teaterhus i Europa, og er hyllet og prisbelønnet både som regissør og teatersjef. Han har bakgrunn fra både klassisk musikk og pantomime ved Lecoq i Paris, og er kjent for å skape vakre scenebilder i krysningen musikkteater og fysisk teater.

Fra komiteens begrunnelse: «I sentrum av hans egne verk står alltid et tema som utfolder seg i ofte rituelle og fremmede verdener som en montasje av musikalske verk med kor, slapstick og monologer.  Marthalers univers er både poetisk og engasjert (...) Tildelingen av Ibsenprisen til Christoph Marthaler erkjenner hans uforlignelige scenespråk, hans evne til formell abstraksjon og eksperimentelle arrangementer»

Komiteen for den Internasjonale Ibsenprisen 2018 består av: Per Boye Hansen, Hanne Tømta, Sofia Jupither, Stephane Braunschweig, Roman Dolzhanskiy og Dr. Thomas Oberender.

Den internasjonale Ibsenprisen er verdens største teaterpris. Prisen deles ut av Kulturdepartementet og seremonien finner sted på Nationaltheatret som en del av Ibsenfestivalen.