Main menu and utilities

Main menu

Fotograf: NT

Ikke i salg

Frokostmøte: Krig og etikk. OBS: ARRANGEMENTET ER UTSATT

Frokostmøtet er utsatt, vi kommer tilbake med ny dato.

I kampens hete - hva er rett og hva er urett?

Krig, terror, mennesker i nød og på flukt er det som opptar Bertolt Brechts forfatterskap. Den kaukasiske krittringen er et av Brechts mest politiske stykker og den historiske rammen er lagt til Stalins Sovjetunionen.

Det handler om flyktningen og tjenestepiken Grusje, som redder et forlatt barn og flykter fra terror og død i håp om et bedre liv. I sikkerhet dukker den biologiske moren opp og krever barnet sitt tilbake. Hvem er et barns rettmessige mor? I stykket setter Brecht også søkelyset på eiendomsrett, om hvem har retten til jorda, de som dyrker den, eller de som eier den.

Velkommen til frokostmøte inspirert av forestillingen Den kaukasiske krittringen. I panelet diskuteres stykkets etiske problemstillinger og hvordan Brecht til syvende og sist ønsker å plassere publikummere som dommere. Hva er rett, rettferdighet, skyld, uskyld, riktig straff og soning?

Brecht er kjent som humanist, men også som revolusjonær og kompromissløs.
Kan vi forstå Den kaukasiske krittringen uten den historiske og politiske rammen det er skrevet i? Hvor stilte Brecht seg i sin samtids politiske kamper? Hva er utfordringene for den som vil gjøre det gode i en verden der det onde hersker?

Du møter:

  • Bård Larsen, historiker i tankesmien Civita, Larsen har også skrevet flere artikler om Brecht
  • Sunniva Gylver, teolog og prest i Den norske kirke
  • Einar Øverenget, filosof og forfatter
  • Mathilde Fasting, forfatter og prosjektleder i tankesmien Civita og møtets ordstyrer

Frokostmøtet er et samarbeid med tankesmien Civita, arrangementet er gratis og åpent for alle. Frokosten serveres fra kl.07.30 Husk å melde deg på for å sikre deg plass. Det er begrenset antall sitteplasser, men garantert plass til alle som har meldt seg på.