Main menu and utilities

Main menu

Teaterskole på teams

Opplev magiske Nationaltheatret - direkte fra ditt eget klasserom

Bli med på Nationaltheatrets digitale oppdagelsesferd – for 4. til 7. trinn.

Nå kan skoleklasser Teams-ringe Nationaltheatrets egen teaterformidler, som sitter på teaterkontoret og forteller, viser og forklarer om teaterkunst!

Elevene sitter i klasserommet, og får via Teams blant annet se gøyale kostymer, rare rekvisitter og høre om den dramatiske starten til Nationaltheatret i 1899, og helt til slutt teste ut hvordan det er å være en dramatiker!

Det 50 minutter lange digitale opplegget inneholder:

  • formidling om Nationaltheatrets historie, om Ibsen og Bjørnson og deres roller i teatret.
  • 10 minutters omvisningsfilm som viser frem teatrets verksteder og ulike avdelinger.
  • mini-teaterverksted der elevene får teste ut hvordan det er å skrive et skuespill. Verkstedet, som inneholder tre kreative skriveoppgaver, blir sendt til læreren og gjøres etter opplegget med teaterformidleren.
  • kahoot som elevene og lærer kan gjør sammen, etter opplegget med teaterformidleren.

Velkommen til kreative og interaktive digitale møter med Nationaltheatret – et bidrag inn i skolehverdagen og undervisning av samfunnsfag, norsk og kunst og håndverk.

På grunn av stor etterspørsel vil vi høsten 2021 fortsette å tilby teaterskole på teams som en del av Nationaltheatrets faste program for skoler. Datoer for høsten legges ut i august og skolene må kjøpe billett for deltakelse. Ved å registrere deg som skolekontakt får du informasjon on nye datoer før de legges ut!

Passer for 4.–7. trinn.

Teaterformidler setter opp Teams-møte via kontaktlærers e-postadresse. 

Opplegget varer i ca. 50 minutter.

På grunn av stor etterspørsel vil vi høsten 2021 fortsette å tilby teaterskole på teams som en del av Nationaltheatrets faste program for skoler. Datoer for høsten legges ut i august og skolene må kjøpe billett for deltakelse. Ved å registrere deg som skolekontakt får du informasjon om nye datoer før de legges ut!

 

Praktisk informasjon

  • En påmeldingsbillett inkluderer alle i din klasse, men også hele trinnet om parallellklassene vil være med. Vi tar kontakt med dere, så finner vi plass til alle på trinnet.
  • Teaterformidler trenger kontaktlærers e-postadresse, og setter opp Teams-møte. Lærer er aktivt med fra klasserommet mens opplegget pågår, og hjelper til med dialogen mellom elever og formidler.
  • Alle elever trenger blyant og papir.
  • Husk å bruke smartboard/projektor og ha god lyd, slik at alle i klasserommet får alt med seg.
  • Opplegget varer i ca. 50 minutter og er gratis.