Hopp til innhold
125 år
Teaterscene med karakterer fra Alice i Vidunderland på Miniøya

Barnas teater på Miniøya - presentert av OBOS

Nationaltheatret har lang tradisjon for å stille med egen scene og skuespillere på Miniøya. I samarbeid med OBOS flytter vi nok en gang den gullforgylte teaterbuen til Miniøya!

Miniøya 2023 får barna gjensyn med noen av landets fremste skuespillere, gøyale karakterer, viltre krumspring og storveis musikk – i et teaterstykke noen og enhver kan kjenne seg igjen i, og dra på smilebåndet av. I tillegg til teaterforestilling kan små og store være med på flere morsomme teateraktiviteter.

Teaterforestilling: Ibsens ripsbusker

Bli med på et fyrverkeri av en forestilling, der barna får møte noen av sine største favoritter i en fortelling som setter tid og rom på hodet.

I årets forestilling på Miniøya møter barna vår kjente dramatiker Henrik Ibsen, som dessverre har pådratt seg en lei skrivesperre. Henrik prøver å finne inspirasjon, men hverken repetitive spaserturer på Karl Johan eller grublerier på skriveloftet hjelper.

Men så møter han en gjeng velkjente rollefigurer, som på forunderlig vis har reist gjennom tid og rom for å hjelpe den gamle dikterhøvdingen ut av krisen. Laget består av kloke Alice fra Vidunderland, den tøffe Rockeulven, smarte Mikkel Rev, gjerrigknarken Ebenezer Scrooge fra En julefortelling og ikke minst den løsningsorienterte elefanten Sebastian fra Den utrolige historien om den kjempestore pæra. Klarer den utrolige gjengen fra Nationaltheatret å forløse Ibsens skrivesperre?

Teaterlek, teateraktivitet og ansiktsmaling

Vårt aktivitetstelt er et sted for fantasi og kreativitet. Her kan du lage din egen teaterbøyle – en morsom hodepryd inspirert av teaterkarakterer. I år tilbyr vi også ansiktsmaling for store og små, i samarbeid med Miniøyas frivillige. Både lørdag og søndag tilbyr vi i tillegg teaterlek i forkant av våre forestillinger.

Bli med oss inn i teatret og fantasiens verden!

Les mer om Nationaltheatret og OBOS på Miniøya her

obos_ny_luft.png

Medvirkende

Ibsens ripsbusker er dramatisert av Cathinka Nicolaysen

Mikkel Rev: Mari Maurstad
Rockeulven: Erland Bakker
Hedvig: Andrine Sæther
Henrik Ibsen: Elias Holmen Sørensen
Alice: Moa Aukland
Sebastian: Casper Falck-Løvås
Scrooge: Trine Wiggen

Pianist teaterlek: Ket Iren Lødemel

Regissør: Tomas Glans
Komponist og musiker: Simon Revholt
Musiker: Tove Kragset
Maskør: Marte Billington

Produsent: Rune Reksten, Silje Underhaug Fosseli.

Inspisient: Lina Hallem, Andrea Skotland. Scenemester: Kristian Gunnerud Maurstad. Produksjonsansvarlig kostymer: Cathrine Engehagen Bråthen. Rekvisitør: Mari Beatriz Holter-Hanssen. PR-ansvarlig: Hilde Crone Leinebø. Markedsansvarlig: Jan Lier. Formidler teaterlek: Karen Louise Vuttudal. Prosjektleder formidlingsarrangementer: Trine Sandrine Syrrist.

Hva skjer for barn på teatret?

Fire barn med kostymer

Nationaltheatret for barn

Familieforestillinger, barneomvisning, eventyrstund, gjør det selv-film – her finner du alt som skjer for barn på Nationaltheatret og andre gøyale aktiviteter for hele familien.

Les mer

Les mer

Artikkel
Nissedansen i Reisen til julestjernen

Barnas teater i 120 år

Barneteater om utroskap, publikums første møte med Klatremus, «svenske tilstander» og teaterpolitiske tvister. I år markerer vi at Nationaltheatret har vært et teater for barn i hele 120 år.

Les mer