Hopp til innhold
125 år

Fotograf: Simone Tøstie

Arkiv

Arkiv

Visste du at Nationaltheatret har en database over absolutt alle oppsetninger i teatrets historie? Lurer du på hvem som hadde en hovedrolle eller hvor mange ganger en forestilling har blitt satt opp? Svaret er bare et tastetrykk unna!

Forestillingsdatabasen

Her finner du opplysninger om premieredatoer, gjestespill, festivaler, medvirkende og rollefigurer fra 1899 og helt frem til i dag. På mange forestillinger er det bilder, og det kommer stadig flere – så følg med!

Søk i forestillingsdatabasen her.

Fysisk arkiv

Nationaltheatrets forestillingsarkiv har også fysisk arkiv med forestillingsmapper, program, presseomtaler og bilder.

Manusarkiv

Vi har et manusarkiv fra 1899 og frem til i dag. De eldste manusene har vi ikke en komplett samling av, de er overlevert til Nasjonalbiblioteket. Vil du låne et manus til gjennomlesning, kan du ta kontakt med arkivet.

Henvendelser til arkivet kan gjøres på epost eller telefon 22 00 16 63.

Billedarkiv og rettigheter til bruk

Pressefoto fra teatrets forestillinger er tilgjengelig på nettsidene våre og kan brukes fritt i forbindelse med omtaler av aktuelle produksjoner. Både fotograf og Nationaltheatret skal krediteres.

Nationaltheatret har bruksrett, men ikke opphavsrett til bildene i forbindelse med forestillinger og til portrettene av kunstnerisk medvirkende. For kommersielt bruk må fotografen kontaktes og avtale inngås direkte med vedkommende. 

Ta kontakt med arkivet for å få fotografens kontaktinformasjon.

Det administrative arkivet

Store deler av det historiske administrative arkivet (1899 – 2000) er overlevert Nasjonalbiblioteket.