Main menu and utilities

Der det er lys, er det liv

En kjærlighetserklæring til konspirasjonsteorien, til bygde-Norge og til alle som har kikket undrende opp på stjernehimmelen.

Siden krigen har det vært observert merkelige lysfenomener over den lille fjellbygda Hessdalen i Sør-Trøndelag. Fenomenet ble verdenskjent tidlig på 1980-tallet og har blitt dokumentert gjennom videoopptak og fotografier – uten at man har kommet nærmere et svar på hva det egentlig er. Fremdeles kan man jevnlig se lyskuler og objekter bevege seg i løse lufta der oppe.

Torshovgruppa har gjort intense dybdeintervjuer med innbyggerne i Hessdalen, de har deltatt på kommunestyremøter og lyttet til debatter om legekontor og fraflytting, og de har sittet på fjellet og hutret seg gjennom vinternetter med blikket festet på stjernehimmelen. Alt dette for å gi et så sannferdig bilde som mulig av de som bor der, i den magiske UFO-bygda.

Gruppa har også reist verden rundt og møtt sjamaner som står i direkte kontakt med aliens, de har truffet prester i UFO-kirker, og de har prøvd å ta seg inn på area 51 i Nevada, hvor det foregår storstilt forskning på utenomjordisk teknologi, samtidig som de har spurt: Hvor realistisk kan man formidle hvilke aliens som faktisk finnes? Hvor de kommer fra? Og hva de gjør her?

UFO-bygda er en dokumentarforestilling som vil bli avviklet i direktekontakt med bygda som kan gi svaret på de store spørsmålene. Forestillingen er utviklet sammen med Øystein Stene, forfatter, dramatiker og regissør. Han er dosent i paranormale fenomener, og hans siste forskningsarbeid kan leses i boka Zombie Nation.