Main menu and utilities

Teaterkonsert: Brecht på Hovedscenen

Med Kringkastingsorkesteret og Nationaltheatrets skuespillere.

Kringkastingsorkesteret

KORK for første gang på Hovedscenen

Sikre deg billetter

Kun tre forestillinger igjen

Se alle datoer

Spilles kun 21., 22 og 23. mars 2019 på Hovedscenen.

Et mestermøte mellom KORK og Nationaltheatrets skuespillere

Bli med når to av norsk kulturlivs største institusjoner inviterer deg inn til en etterlengtet teatermusikalsk fest på Hovedscenen.

Tenk deg tilbake til Berlin på sent 1920-tall: Den tyske hovedstaden blomstrer for første gang på mange år, etter inflasjon og dårlige økonomiske kår. Berlin har blitt et kulturelt og intellektuelt sentrum, med et pulserende natteliv og en yrende kunstscene.

Ut av dette vokste store tyske kulturpersonligheter frem. En av dem var Bertolt Brecht – en av vår tids største dramatikere, kjent for blant annet Tolvskillingsoperaen, Mor Courage og Det gode mennesket fra Szechuan, og en tidlig kritiker av den gryende nazimen og regimet den skulle føre med seg.

Når Nationaltheatret og Kringkastingsorkesteret (KORK) nå trommer sammen til en etterlengtet teatermusikalsk festaften innrammet av teatrets gullbue og røde fløyel, er settingen komplett for en hyllest av Brecht og hans samarbeid med komponisten Kurt Weill.

For første gang kan du nå oppleve KORK på Hovedscenen. Sammen med noen av Nationaltheatrets sterkeste skuespillere og sangere vil de fremføre et knippe av Brecht og Weills musikalske perler, både fra mellomkrigstidens Tyskland og fra tiden etter at de måtte flykte til USA.

Teaterkonserten er iscenesatt av Nationaltheatrets teatersjef og prisbelønte regissør Hanne Tømta, Per Christian Revholt er musikalsk ansvarlig fra Nationaltheatret og Kringkastingsorkesteret ledes av dirigent Rolf Gupta.