Main menu and utilities

Rimini Protokoll: Society under Construction (State 2)

Av Stefan Kaegi

Kun fire ganger

Sikre deg billetter

Se alle datoer

Spilles kun 28. september på Hovedscenen.

Varighet: Ca. to timer.

Dialogen vil foregå på engelsk. 

Oslo arkitekturtriennale og Nationaltheatret presenterer gjestespillet Society under Construction (State 2) med støtte fra KORO.

Bli med på byggeplassen

Dokumentarteatergruppen Rimini Protokoll tar deg med på innsiden av åtte store byggeprosjekter presentert på Nationaltheatrets hovedscene.

Den uferdige flyplassen i Berlin, den aldri ferdigstilte A3-motorveien i Italia, regjeringskvartalet i Oslo: Det handler om forsinkede ferdigstillelser og kostnadsjusteringer, komplekse avhengighetsforhold mellom private og offentlige interessenter og de usynlige koblingene over hele verden.

Hva forteller de store byggeplassene oss om samfunnet vårt? Hvorfor bygger stater, og for hvem? Skjer det gjennom medvirkning eller basert på en masterplan? I den andre delen av tetralogien om post-demokratiske fenomener, ser Rimini Protokoll på de store byggeplassene som bilder på samfunnets tilstand i dag.

Publikum følger åtte eksperter på flere simultane byggeplassbefaringer. En rumensk bygningsarbeider tar publikum med for å legge fliser og snakke om overtid og ulovlig arbeidsforhold. En investeringskonsulent utarbeider en kostnads- og nytteanalyse for investeringer i betong. En advokat viser publikum hvordan man kan unngå å betale krav fra underleverandører. En tidligere ingeniør fra Berlins BER flyplass rekonstruerer ruinene til byggestedet. En advokat tar en titt bak scenene i korrupsjonssaker i Norge. En økonom undersøker Singapore som en masterplan for hvordan vi bygger byer «etter oljen», og en biolog viser hvordan maurkolonier bygger mer vellykkete konstruksjoner enn mennesker.

Rimini Protokoll representerer en ny bølge av dokumentarisk teater. De oversetter kompliserte nettverk av internasjonale investorer, konstruksjonskonsortier og entreprenører, offentlige interesser og leverandører til en stor og navigerbar romlig modell.

Serien 1-4 er et samarbeid mellom Haus der Kulturen der Welt, Münchner Kammerspiele, Schauspielhaus Düsseldorf, Staatsschauspiel Dresden, Schauspielhaus Zürich og Rimini Protokoll som en del av 100 Years of Now.

Medvirkende

Sonja-Verena Breidenbach, Dieter Läpple, Fang-Yun Lo, Alfredo Di Mauro, Jürgen Mintgens, Marius Ciprian Popescu, Viviane Pavillon og Reiner Pospischil.

Se video fra forestillingen