Main menu and utilities

Orlando

Av Virginia Woolf. Bearbeidet av Sigrid Strøm Reibo og Njål Helge Mjøs.

Terningkast seks

«En sjelden visuell opplevelse»

Dagsavisen
Orlando
110

Fjorårets store Heddapris-vinner!

Sikre deg billetter

Kun tre forestillinger igjen

 • Onsdag 13. Jun

  19.00

 • Torsdag 14. Jun

  16.30

  Kjøp billett
 • Torsdag 14. Jun

  20.00

Se alle datoer

Hovedscenen 13. og 14. juni.

Gjestespill fra Rogaland Teater under Heddadagene 2018. Vinner av Heddaprisen 2017 for beste kvinnelige hovedrolle, beste regi og beste forestilling.

Varighet: To timer og 20 min inkl. pause. Anbefalt aldersgrense: 13 år.

Rogaland TeaterHeddadagene

Rogaland Teaters storsuksess endelig i Oslo

Ingenting forandrer seg. Og så, i løpet av tre og et halvt sekund, har alt forandret seg. Hva fremtiden bringer, må gudene vite. Et halvt hundreår kan med et øyekast tilbakelegges. Kjenner du det slik iblant også?

Virginia Woolf skrev romanen Orlando i 1928, en høystemt tumult hvor vi følger hovedpersonens liv over kontinent og århundrer. Orlandos livsløp er mangslungent, en reise som vekselsvis mann og kvinne, ung og gammel, fattig og herskapelig rik. Over 400 år blir Orlando voksen og mister sine illusjoner. Og får noen nye.

Men hvem er så Orlando? Alle – og samtidig fullt og helt seg selv: Orlando er klosset, ukyndig i geografi og lengter etter å være for seg selv. Orlando er en dyktig rytter som kjører seksspann i galopp over London Bridge. Orlando brister i gråt på den minste foranledning. Orlando er ambassadør ved sultanens hoff i Konstantinopel. Orlando er en dikter. Orlando er blitt kysset av en dronning. Orlando kler seg i krinoline med rødme på kinnet.

Regissør Sigrid Strøm Reibo og dramaturg Njål Helge Mjøs har tatt for seg Virginia Woolfs bok, og vikler ut den eventyrlige og fantasieggende historien om Orlando for scenen – en historie som sprenger både det klassiske dramaet og det sannsynliges rammer. Bak det musikalske landskapet står komponist Simon Revholt, som blander stilarter og sjangre: fra renessansens madrigaler til glamrockens David Bowie.

Nina Ellen Ødegård spiller den krevende rollen som Orlando. Sammen med et tett ensemble og slående visuelle virkemidler, tar hun oss med på en reise gjennom tid og rom, på det ytre så vel som på det indre plan. Men hvem er det som snakker til oss? Orlando selv? Eller tidsånden?

I don't know where I'm going from here, but I promise it won't be boring.

David Bowie

Sagt om forestillingen

Anmeldelser

 • Terningkast seks

  «(...) en sjelden visuell opplevelse, et fyrverkeri av både scenografi og poesi med skuespillere som gir oss en euforisk opplevelse».

  Dagsavisen
 • Terningkast fem

  «Sanselig kjønnsfryd! En fyrrig, satirisk og poetisk visuell opplevelse.»

  VG
 • Terningkast fem

  «Nok en gang leverer Ødegård en strålende rolletolkning i spennet mellom det humoristisk-satiriske og dypt alvorlige. La meg også rose hele ensemblet for å ha skapt en visuell og teknisk fascinerende forestilling (…) en særdeles forfriskende og vakker teateropplevelse.»

  Stavanger Aftenblad
 • «eit strålande ensemblespel solid leia av Nina Ellen Ødegård og godt følgd av mellom andre Øystein Martinsen som fleirkjønna friarar og Even Stormoen som dei mange ulike regentane (…) ein velspela og uhøgtideleg leik med konvensjonar»

Kunsterisk lag og medvirkende

Regissør: Sigrid Strøm Reibo. Scenograf og kostymedesigner: Olav Myrtvedt. Videodesigner: Boya Bøckman. Komponist: Simon Revholt. Dramaturg: Njål Helge Mjøs. Koreograf: Oleg Glusjkov. Lysdesigner: Haakon Espeland. Maskør: Jill Tonje Holter. Kostymepatinering og accessoirer: Kjell Nordström.

Med: Nina Ellen Ødegård, Even Stormoen, Anders Dale, Øystein Martinsen, Mari Strand Ferstad, Cassandra Loo, Ole Willy Falkhaugen og Trygve Stakkeland (DJ, musiker og komponist).