Main menu and utilities

Main menu

Poetisk og rocka om livets små og store spørsmål

Forfatter Nils-Øivind Haagensens dikt møter Erlend Ropstads låter, i en forestilling om de hverdagslige og umenneskelige utfordringene vi mennesker baler med.

Nils-Øivind Haagensens fabulerende og slentrende lyrikk og artist Erlend Ropstads dype og inderlige rock er utgangspunktet når regissør og dramatiker Anders T. Andersen for første gang lager scenekunst som springer ut av poesi.

Andersen er kjent for å lage kritikerroste oppsetninger med stor publikumsappell, som Verdiløse menn, basert på Jokke og Valentinernes musikk, og Lazarus, basert på David Bowies musikk. Musikken vil også være sterkt tilstede i denne oppsetningen – artist og låtskriver Ropstad vil selv fremføre sine låter fra scenen.

Forfatteren Haagensen har begeistret både lesere og kritikere med sine muntlige og menneskelige dikt om både hverdag og unntakstilstand. Haagensen vant Sultprisen i 2004, og i 2012 ble han nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for lyrikksamlingen God morgen og god natt.

Både Haagensen og Ropstad beveger seg i spennet mellom det vare og det harde, med tekster som i det ene øyeblikket oppleves som en kjærtegnende hånd og i det neste som en hardtslående knyttneve.

Og legger du i tillegg til regissør Andersens videodesign, får du flere ulike kunstformer som på hver sin særegne måte, men i tett dialog med hverandre, nærmer seg små og store spørsmål rundt det å være menneske – alene, sammen med andre og som del av et samfunn og naturen.

Se video

  • Intervju med regissøren

    Anders T. Andersen forteller om hvordan forestillingen Menneske, kjære menneske blir til. 

Spilleliste på Spotify

Lytt til Erlend Ropstads låter som er med i forestillingen på Spotify:

Produksjonslag

Produsent: Maren K. Onsaker.

Inspisient: Karoline Husjord / Kine Sørbøe. Sufflør: Vibeke Brathagen. Scenemester Christian Lie. Lysmester: Lisa Lind. Videoansvarlig: Torbjørn Ljunggren. Produksjonsansvarlig kostymer: Liv M. Tønnessen. Forestillingsansvarlig kostymer: Linda Braseth. Informasjonsansvarlig: Åsta Hoem Hagen. Markedsansvarlig: Hilde Vibeke Innerby.

Pressebilde

Menneske, kjære menneske

Foto: Øyvind Eide

Last ned bildet