Main menu and utilities

Om møtene som setter tilværelsen i spill

Den bejublede maksimalist-regissøren Sigrid Strøm Reibo møter den finstemte dramatikeren Arne Lygre.

Hun må gjøre noe med livet sitt, det har hun tenkt på lenge. Komme seg ut av et forhold hun aldri har funnet seg helt til rette i. Så dør plutselig moren, og i løpet av to dager endrer alt seg. Hvordan kan én enkelt hendelse få deg til å ta tak og røske opp i alt det du har latt skure og gå i årevis?

Den prisvinnende dramatikeren Arne Lygre er kjent for sine poetiske og nære tekster om menneskelige relasjoner. Som husdramatiker ved Nationaltheatret skrev Lygre La deg være, som vant Heddaprisen 2017 for beste scenetekst.

Det er duket for en dristig sammensmeltning på Amfiscenen når regissør Sigrid Strøm Reibo og scenograf og kostymedesigner Katrin Nottrodt nå tar Meg nær til scenen for første gang. For hva skjer når Lygres lavmælte tekst møter de bejublede maksimalistene, kjent for fargesprakende og lekne forestillinger. Du husker kanskje storsuksessen Som dere vil, som gikk på Hovedscenen i 2017?

Meg nær tar for seg møtene mellom lengtende mennesker. I ensomhet og stille desperasjon søker de etter noe annet, noe uhåndgripelig. De klamrer seg til hverandre, og dytter samtidig bort. Det handler om hvem vi er for dem vi alltid har kjent, og hvem vi kan være for en fremmed. Om ærlighet og åpenhet. Hva vi sier – og ikke sier. Hvordan vi kan ha helt forskjellig identitet i ulike konstellasjoner. Om mennesker som dukker opp og forsvinner ut av livene våre, eller huker seg fast og setter tilværelsen i spill.

Se video

  • – Her kan veldig mye spennende skje

    Se intervju med skuespiller Kjersti Botn Sandal om Meg nær.

Kunstnerisk lag

Regissør: Sigrid Strøm Reibo.

Scenograf og kostymedesigner: Katrin Nottrodt.

Lysdesigner: Agnethe Tellefsen.

Lyddesigner: Juhani Silvola.

Maskør: Hege Ramstad.

Dramaturg: Mari Vatne Kjeldstadli.

Jeg visste ikke helt hva jeg skulle si. Jeg pleier ikke å sette meg ned ved et bord ved siden av en fremmed, bare for å snakke med vedkommende.

Hun i «Meg nær»

Produksjonslag

Produsent: Runi Sveen.

Inspisient: Lina Hallem. Scenemester: Njål Øwre. Lysmester: Lisa Lind. Lydansvarlig: Terje Melbye Larsen. Produksjonsansvarlig kostymer: Cathrine Engehagen Bråthen. Rekvisitør: Ada Behn. Sufflør: Vibeke Brathagen. Informasjonsansvarlig: Monica Lindanger. Markedsansvarlig: Kari Nordberg Svendsby. Påkleder: Linda Braseth.

Arne Lygre har vært husdramatiker ved Dramatikkens hus mens han har skrevet Meg nær.

Pressebilde

Meg nær

Kjersti Botn Sandal

Foto: Øyvind Eide

Last ned bildet