Main menu and utilities

Main menu

Liv

En samtale med Liv Ullmann.

«Eventyrlige Liv»

VG

Unikt kunstnerportrett

Sikre deg billetter

Her er de neste spilledatoene

Se alle datoer

Produsert av Riksteatret i et samarbeid med Nationaltheatret.

Møt Liv Ullmann på Nationaltheatret

I en samtale om livet, karrieren og alt Liv Ullmann drømmer om å gjøre.

Liv Ullmann er en av våre aller største stjerner, og med Liv skal Nationaltheatret og Riksteatret i samarbeid sørge for at publikum får møte Norges store film- og teaterkunstner på scenen i en åpenhjertig samtale.

Hun er godt vant til å møte publikum – men da i ulike roller.

– Nå skal jeg møte publikum som meg selv. Som Liv. Det er hun jeg aller best liker å være, sier Liv Ullmann (80), som først skal på turné med Riksteatret, før hun vinteren og våren 2020 skal møte publikum på Nationaltheatret.

I Liv møter du både den unge skuespillerinnen, Hollywood-stjernen og den modne regissøren og menneskerettsaktivisten. Det gjennomløpende temaet vil være Ullmanns ønske om samspill med menneskene hun treffer, og det ansvaret som et stort talent medfører, enten det er for kolleger, for samfunnet – eller for publikum.

Ullmann debuterte på Nationaltheatret i 1963, som Margarete i Faust. I årene som fulgte tolket hun flere roller på teatret, blant dem hovedrollene i Romeo og Julie og Anne Pedersdotter.

Sist hun gjestet Nationaltheatret var det i rollen som regissør, med Onkel Vanja i 2013 og Fortrolige samtaler i 2016. Begge ble store kritiker- og publikumssuksesser, og sistnevnte fikk strålende mottakelser i amerikansk presse da den gjestespilte i Washington DC i 2017.

Sagt om forestillingen

Anmeldelser

 • «Et helt usedvanlig «LIV»»

  Dagsavisen
 • «En stor kunstner ser tilbake.»

  Dagbladet
 • «Det er bare knitringen fra bålet som mangler når Liv Ullmann som en ekte historieforteller bretter ut sitt eventyrlige liv.»

  VG
 • «En utmerket historieforteller»

  Tønsbergs Blad

Video fra forestillingen

 • En smakebit fra forestillingen Liv.

Urpremiere på Riksteatret i Nydalen 28. september 2019.
På turné med Riksteatret høsten 2019.
Spilles på Nationaltheatret våren 2020.