Main menu and utilities

Main menu

Handlekurv

En fastleges fall

Nina Lykkes prisbelønte roman Full spredning blir teater. Det handler om våre menneskelige svakheter og tilbøyeligheter – sett med satirikernes skråblikk.

Fastlegen Elin flytter inn på legekontoret sitt. Samtidig kommer pasientene. Som en uendelig strøm av grådighet og nød – mens Elin forsøker å ta et oppgjør med sin egen personlige krise. I løpet av en dag blir det siste årets hendelser rullet opp. Hvordan havnet hun her? Og hvorfor?

Nina Lykkes roman Full spredning fikk stor oppmerksomhet av både anmeldere og lesere, for sitt humoristiske og rå oppgjør med samtiden. «En av norsk litteraturs mest begavede satirikere, med et sylskarpt blikk for hva som rører seg i tiden», skrev Aftenposten. Samtidig skapte romanen bevegelse i samfunnsdebatten. Hva bruker vi egentlig fastlegen til, og har forventningene til fastlegen blitt vel store?

Det er regissør Tyra Tønnessen som nå skal ta Nina Lykkes «legeroman» til teaterscenen. Hun er kjent for sin evne til å skape dypt menneskelige forestillinger, som Reform 97 og Julemiddag på Nationaltheatret. Sammen med scenograf Leiko Fuseya og med et sterkt skuespillerlag, anført av Tone Mostraum i rollen som Elin, skal hun skape en forestilling som dykker dypt i Lykkes beskrivelser av understrømmene – i oss og i verden.

Romanen Full spredning er et bitende skråblikk på tiden vi lever i. Når romanen blir teater, danner den fundament for en forestilling om vår tid og våre menneskelige svakheter og tilbøyeligheter, våre drømmer og vårt mørke – nådeløst og dissekerende.

Forfatter Nina Lykke fikk sitt store gjennombrudd med romanen Nei og atter nei (2016), som ble tildelt Ungdommens kritikerpris og ble en salgssuksess i Sverige, Tyskland og Norge. Full spredning. En legeroman er Nina Lykkes fjerde bok, og for den mottok hun Brageprisen 2019. Teaterstykket basert på boka, får urpremiere 23. april 2021 på Nationaltheatret i Oslo.

Produksjonslag

Produsent: Runi Sveen. 

Inspisient: Kine Sørbøe. Sufflør: Vibeke Brathagen. Scenemester: Jacob Due-Tønnessen. Lysmester: Agnethe Tellefsen. Lydansvarlig: Benjamin Tveit. Videoansvarlig: Åsmund Bøe. Produksjonsansvarlig kostymer: Maren Sælensminde. Forestillingsansvarlig kostymer: Linda Braseth. Rekvisitør: Ada Behn. Informasjonsansvarlig: Åsta Hoem Hagen. Markedsansvarlig: Jan Lier. Regiassistent: Suzanne Svae-Johansen.

Romanen er utgitt av Forlaget Oktober (2019).

Se video

  • – Hun holder en slags dommedag over seg selv

    Se regissør Tyra Tønnessen og skuespiller Tone Mostraum snakke om forestillingen Full spredning

Pressebilde

Full spredning

Tone Mostraum.

Foto: Øyvind Eide

Last ned bildet