Main menu and utilities

Main menu

FARVANN

Av Monica Ifejilika, Asta Busingye Lydersen og Numa Edema Norderhaug.

Mellom det vi kommer fra og det vi er

FARVANN er en forestilling av og med Queendom og Numa Edema om rommet mellom - mellom svart og hvitt, norsk og afrikansk, og mellom det vi kommer fra og det vi er.

Med bakgrunn fra Nigeria, Uganda og Norge har Asta Busingye Lydersen, Monica Ifejilika og Numa Edema Norderhaug både fargerike og dramatiske familiehistorier som strekker seg over generasjoner, kontinenter og verdenshav. I periferien og i sentrum av minnene finner de sine fedre.

Men hva var det egentlig som skjedde? Hva hvis det de husker ikke er slik det var? Kan et falskt minne likevel være sant? Asta, Numa og Monica dykker ned i minnene, de lykkelige og de vanskelige, og oppdager hendelsene, menneskene og stedene som har formet dem. I prosessen sprenger de vedtatte sannheter, og oppdager nye.

Forestillingen er basert på biografisk materiale og integrerer scenetekst, video og musikk. Sammen utfordrer utøverne egen identitet, tilhørigheten til det norske samfunnet og sine egne kunstneriske grenser.

FARVANN er produsert av Queendom og SPKRBOX i samarbeid med Nationaltheatret. Dramaturg Oda Radoor har bidratt i skriveprosessen, og forestillingen er regissert av Mari Kjeldstadli. Med på scenen er også komponist, musiker og videodesigner Peter Baden, som også medvirker i forestillingen Superkid høsten 2020. 

 

FARVANN er en del av SPKRBOX-Festivalen 2020. 

SPKRBOX er Norges første og eneste hiphopteaterfestival. Siden 2014 har festivalen vært en møteplass for norske og internasjonale artister og utøvere, men 2020 er året der alt er annerledes. SPKRBOX satser i år på norske og kortreiste forestillinger, arrangementer, kurs og utstillinger - alt i trygge rammer og tilpasset den spesielle tida vi lever i akkurat nå.

November 2020 inntar SPKRBOX scener over hele byen. Det blir ulike arrangementer på Det Norske Teatret, Rommen Scene, Nordic Black Theatre/Caféteatret, Vega Scene og Nationaltheatret. 

Årets festival byr på ikke mindre enn tre urpremierer. Det blir teater, dans, fotoutstilling, konserter og kurs. Følg med på SPKRBOX for hele festival-programmet: Instagram, Facebook og Spkrbox.no

Urpremieren 14. november på Malersalen er utsatt pga stengt teater.

Les mer om hvordan Nationaltheatret ivaretar smittevern knyttet til ditt teaterbesøk her.

FARVANN er produsert av Queendom og SPKRBOX i samarbeid med Nationaltheatret. 

SPKRBOX-Festivalen - (14. november – 3. desember 2020) UTSATT - Det Norske Teatret, Caféteatret/Nordic Black Theatre, Vega Scene og Nationaltheatret.

Produksjonslag

Produsent: Ola Neegaard.

FARVANN er støttet av Fond for utøvende kunstnere, Komponistfondet, Fritt ord, Bergesenstiftelsen, Scheiblers legat, Dramatikkens Hus og Skuespillersenteret og SPKRBOX.

SPKRBOX er støttet av Kulturrådet og Oslo kommune. 

 

Samarbeidspartnere: Nationaltheatret, Caféteatret/Nordic Black Theatre, Vega Scene, Det Norske Teatret, Dramatikkens Hus og Agenda X – Antirasistisk senter.